Hoppa till huvudinnehåll

Grundutbildning för cirkelledare

Utbildningen (Cirkelledarutbildning GRUND) är för dig som leder eller vill leda studiecirklar som cirkelledare på ABF. Som cirkelledare är du pedagog, inspiratör och sammanhållande kraft i studiecirkeln. ABF Malmö utbildar dig i folkbildning, ledarskap, kommunikation och demokratiskt lärande.

Målgrupp och praktiskt

Utbildningen är för dig som leder eller vill leda studiecirklar på ABF. Den riktar sig främst till dig som har verksamhet i Malmö, Lomma eller Burlöv eller du som ska bli cirkelledare på en annan avdelning i Skåne. I mån av plats tar vi emot deltagare från andra delar av landet.

Tänk på att du ska ha deltagit på vår introduktion till ABF (1 timma digitalt eller fysiskt) innan du går grundutbildningen. Anmäl dig till en introduktionsträff här: www.malmo.abf.se/malmo/cirkelledare

Du behöver delta på samtliga träffar i grundutbildningen för att bli godkänd cirkelledare. 

Utbildningen är kostnadsfri!  

Innehåll i utbildningen

Cirkelledarutbildning GRUND ger dig verktyg som du kommer att ha nytta av i många sammanhang, som demokratiskt lärande och pedagogik, att leda grupper och kommunikation. Du får ett kursintyg efter avslutad cirkelledarutbildning. 

Upplägg:

  • Folkbildning – vad är det?
  • Pedagogik och sätt att lära
  • ABFs historia och betydelse
  • Ledarskap när du leder en studiecirkel
  • Verksamhetsformer inom folkbildning

Anmälan/avanmälan

Anmäl dig här nedan. Tänk på att avanmäla dig senast 48 timmar före utbildningen, maila info.malmo@abf.se eller ring 040-35 24 00. Tack!  

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
433572
Startdatum
13 maj 2024
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–20:15
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
12
Plats
ABF-huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Cirkelledare
Camilla Kronholm
Anmäl dig