Hoppa till huvudinnehåll

Vald på jobbet

Utbildningen är en första introduktion till den som är ny i rollen som förtroendevald inom något LO-förbund. Utbildningen som beskrivs här pågår under tre dagar i följd, men kan självfallet också fungera i en studiecirkel eller delas upp i en kurs vid tre olika tillfällen.

 

Innehåll

Den röda tråden i utbildningen är uppdelad i tre moment: Hur hittar jag som förtroendevald min roll, mitt engagemang och även min plats i det fackliga arbetet? Vilka är de viktigaste frågorna i det fackliga arbetet och hur ser lagarna ut på arbetsrättens område? Vilka verktyg behöver jag för att sköta mitt fackliga uppdrag och vad ska jag göra när jag kommer hem? Utbildningen bygger på delar av boken "Vald på jobbet". Målgruppen är fackligt förtroendevalda.

 

Praktisk information

När: 11, 18, 25 oktober 2024 klockan 08.30-16.30 (3 dagar, totalt 24 timmar). Mat och fika serveras.

Var: ABF Malmö, Spånehusvägen 47.

Målgrupp: Fackligt förtroendevalda.

Anmälan: Anmäl dig till din fackliga organisation som i sin tur anmäler till Stina Zetterdahl, 040-35 24 27, stina.zetterdahl@abf.se. ABF vill ha anmälan senast 4 veckor innan utbildningen startar.

Avgift: 3200 kronor per person som betalas av den fackliga organisationen och inkluderar kurskostnad och mat.

Ekonomi: Ansök om ledighet enligt förtroendemannalagen (FML) § 7, det vill säga din arbetsgivare ska betala lön under utbildningen. Behöver du hjälp med detta kontakta studieansvarig.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
433372
Startdatum
11 oktober 2024
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
08:30–16:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
28
Medarrangör
LO-Distriktet i Skåne
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ