Hoppa till huvudinnehåll

Dans och rörelse 60+ nybörjare

Tycker du om att dansa och röra på dig? Välkommen till en kurs där du tränar din kropp med rörelser till musik!

Dans är bra för balansen, hjärtat, hjärnan och ger dig muskelstyrka. Vi tränar även teknik och koreografi för att hjälpa kroppen att koordinera rörelser.

Upplägg

Vi börjar varje kurstillfälle med uppvärmning med enkla rörelser på golvet, vi tränar både smidighet, styrka och lite puls. Därefter jobbar vi koreografiskt med rörelser till musik och bygger på dansen. Det krävs inga förkunskaper för att delta. Kursen passar dig som vill aktivera och lära känna din kropp. Hjärngympa, ny energi och gemenskap får du på köpet!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Ledare

Jag som leder kursen heter Sonja Gube och jobbar som regissör och koreograf och har gjort det i många år på olika teatrar och musicalscener och film. Åldern tar ut sin rätt och jag gör inga rörelser som inte ni kan göra, utan vi jobbar oss sakta och säkert framåt. Jag lovar er att lusten och energin i kroppen kommer att öka samtidigt som välbefinnandet. Det är väl värt att pröva!

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Ha gärna mjuka bekväma skor och kläder.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten är vecka 8.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
841849
Startdatum
21 februari 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
09:00–10:30
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Järntorget 8
Järntorget 8 41304 GÖTEBORG
Pris
1300 kr
Anmäl dig