Hoppa till huvudinnehåll

Dagateljé - Måleri och teckning digital kurs

Måla på distans! En kurs för dig som vill utveckla ditt kunnande inom måleri och teckning. Vi arbetar med både handledarstyrda uppgifter och fria bildprojekt.

Vi har både gemensamma och individuella genomgångar via nätet. Vi kommer bl.a. att gå igenom grundläggande anatomi för konstnärer. Med hjälp av fria och förenklade tekniker ger vi uttryck för känslor och upplevelser som uppstår i mötet med motivet. På denna kurs ligger fokus på akryl- och vattenbaserat oljemåleri.

Upplägg

Lars Lejrings distanskurs i måleri och teckning är uppbyggd kring 12 kursträffar via nätet. Den gemensamma plattformen är en lösenordsskyddad hemsida. Här presenterar Lars i text och bild respektive veckas tema och uppgift. Här läggs också deltagarnas bilder upp Gruppens "öga-mot-öga-kontakt" sker via meet.google.com. Vid dessa gruppsamtal diskuterar vi inledningsvis veckans uppgift. Som avslutning ses vi igen "öga-mot-öga", med en gemensam genomgång och analys av varje deltagares bild.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Ledare

Lars Lejring jobbar som kursledare inom måleri, teckning och kroki. Lars har en 5-årig utbildning från Konsthögskolan Valand. Han har deltagit i flera samlingsutställningar på bl.a. Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs Konstmuseum. Lars är representerad hos bl.a. Göteborgs Konstmuseum och Statens Konstråd.

Som pedagog har Lars tidigare arbetat på KV:s konstskola och Folkuniversitetet. Under en tioårsperiod undervisade han i krokiteckning på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Presentation av våra kursledare

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver egna färger -akryl, olja och akvarell samt penslar, måleri- och ritpapper.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36 -39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
842168
Startdatum
06 februari 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
10:00–14:45
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Digital verksamhet
Pris
1600 kr
Cirkelledare
Lars Lejring
Anmäl dig som reserv