Till sidans huvudinnehåll

Cirkelledare

Är du bra på något som andra vill lära sig mer av?
Kontakta oss för att bli cirkelledare!

Kontakta oss

Rapportera närvaro

Det är viktigt att du rapporterar! När du leder en studiecirkel eller en kurs hos ABF ska du rapportera närvaro för dig och dina cirkeldeltagare.

Du får en digital närvarolista, så kallad e-lista av ABF. Du har den enkelt med dig i din mobiltelefon, dator eller surfplatta.

Så här gör du:

  • Du går in på din digitala närvarolista.
  • På den digitala närvarolistan markerar du deltagarnas närvaro efter varje träff. Efter avslutad cirkel ska listan signeras.
  • Första gången du öppnar ett arrangemang får du upp ett fönster med villkor som ska godkännas.
  • Får du lön från ABF för att du leder cirkeln får du också upp dina anställningsvillkor
  • Om du behöver en manual finns den tillgänglig här! (PDF)

 

Cirkelledarutbildning

Som cirkelledare är du en ambassadör för ABF och vi tycker att det är viktigt att du har möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare.

Hur ska jag göra för att gå en cirkelledarutbildning?

Du kommer att bjudas in till ABFs cirkelledarutbildning GRUND, som är första steget i vår utbildningstrappa. Vi vill med utbildningen skapa ett intresse och en förståelse för vad ABF och folkbildning egentligen är. Här får du mer kunskap om folkbildning, studiecirkelpedagogik med mera.

GRUND är bara början och när du har gått den finns flera fortsättnings- och fördjupningsutbildningar som du kan delta i. Här diskuteras spännande ämnen som ledarskap, gruppdynamik, folkbildningshistoria, distanspedagogik, teknik för studiecirkeln mm. Det förekommer lokala variationer och upplägg. Prata med ditt lokala ABF!

 

Ny som cirkelledare

Välkommen som ny cirkelledare hos ABF! Som cirkelledare är du en viktig kugge i det ständigt pågående folkbildningsarbetet hos ABF. Folkbildningen är ett sätt att göra kunskap tillgänglig för alla människor i vårt samhälle och är en viktig del av cirkelledarrollen.

Du kan läsa mer om ABF och vår värdegrund i vårt idéprogram.

Intresseanmälan att bli cirkelledare

Namn
Var bor du?
Kan du tänka dig att arbeta ideellt som cirkelledare?
I vilket ämne vill du bli cirkelledare?
Du kan välja ett eller flera ämnen.