Hoppa till huvudinnehåll

Kultur

ABFs kulturverksamhet ger förutsättningar för dig som kulturskapare och aktör samt för dig som vill ta del av det redan skapade. Upplevelser och eget skapande ger människor möjligheter att förstå sig själva och andra. Vårt mål är att verka inkluderande - kultur är för alla, samt göra kulturen mer tillgänglig och jämlik.

I alla publika arrangemang, det vi kallar kulturarrangemang, som föreläsningar, konserter, utställningar, teater, panelsamtal och så vidare ska det utannonseras i förväg och framgå att ABF är medarrangör. Det är ett krav från Folkbildningsrådet för den verksamhet vi rapporterar. Marknadsför man arrangemanget med affisch eller en hemsida lägger man till vår logotyp. Är det t.ex. ett evenemang man delar på Facebook skriver man att det är tillsammans med ABF. 
 
Den logotyp man ska använda finns här:  https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-ostergotland/blanketter/logotyper/

Rapportera kulturarrangemang 

För att kunna rapportera in kulturarrangemang till ABF Östergötland krävs följande 

1. Att ni redan innan arrangemanget är överens med ABF att ni ska rapportera det. 

2. Att ni skickar en anmälan om kulturprogram till den verksamhetsledaren ni har kontakt med på ABF Östergötland. Rubrik, tid, plats och person-och kontaktuppgifter för kontaktperson (rapporteringsansvarig) och artist och ev. fler uppgifter. 

3. Att ni i er marknadsföring för arrangemanget visar att ABF är en samarbetspart (t.ex. genom att ha med vår logotyp på en affisch eller hemsida). Ni måste skicka en länk, skärmdump eller flyers till oss. 

4. Arrangemanget är öppet för alla. 

5. Kulturprogrammet ska minst hålla på i 30 minuter.

6. ABF lägger sig inte i innehållet i ert arrangemang, mer än att det ska vara i linje med ABFs värdegrund. Läs om ABFs värdegrund här.

För att kunna rapportera flera arrangemang under samma tillställning, t.ex. en festival, finns det några få förhållningsregler

1. För de arrangemang som sker i samma fysiska lokal måste det finnas en paus på minst 30 min för att det ska räknas som enskilda arrangemang. Ett filmpass med flera filmer i följd rapporteras alltså som ett arrangemang även om det är flera filmer som visas under passet. 

2. Om två arrangemang (t.ex. filmvisningar) avlöser varandra men inte sker i samma lokal så behövs det inte finnas en paus på 30 min. T.ex. om man visar en film i en salong och därefter har en konsert i foajén. Tanken är att det ska kunna infinna sig en ny publik på varje arrangemang. 


Ansvarig kontaktperson verifierar kulturarrangemanget genom att fylla i digital närvarorapport och signera med Bank-ID. 

För att kunna rapportera ett kulturarrangemang så måste det finns en ABF-representant närvarande. Då det är fysiskt omöjligt för ABFs personal att hinna med att medverka på alla arrangemang så ska man utse en kontaktperson. Denne ska kunna gå i god för att arrangemanget har genomförts genom att fylla i och signerar en digital närvarorapport. I närvarorapporten anges antal medverkande (på scen, i panelen etc) och publikantal (totalt antal varav antal kvinnor för sig). Länk och inloggningsuppgifter till den digitala närvarorapporten skickas i anslutning till arrangemanget till kontaktpersonens e-postadress. Rapporten ska fyllas i och signeras i samband med arrangemanget.

Blankett för att anmäla ett kulturarrangemang hittar du här. Fyll i och mejla till din kontaktperson på ABF.