Hoppa till huvudinnehåll

Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö

Publicerad

Känner du någon person eller en grupp i Malmö som kan gestalta morgondagens arbetsliv i ett demokratiskt och solidariskt samhälle? Nu är det dags att nominera till Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö.

Arbetarrörelsen i Malmös Kulturpris utdelas av LO-facken i Malmö, Malmö Arbetarekommun och ABF Malmö till den person eller grupp i Malmö som kan gestalta morgondagens arbetsliv i ett demokratiskt och solidariskt samhälle, genom t ex bild, musik, teater, poesi etc. Stiftarna vill med kulturpriset lyfta fram kulturutövare inom arbetarrörelsen.  

Nomineringar till Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö ska skriftligen vara någon av stiftarna tillhanda senast den 31 mars.  

Nomineringen ska bestå av:  

• Kontaktuppgifter till den eller de som blir nominerade.

• Kontaktuppgifter till den som nominerar.

• Beskrivning av verket.

• Motivering till nomineringen.


Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö består av ett stipendium och diplom. Stipendiet är 15000 kr. Juryn beslutar årligen om hur stipendiet ska fördelas mellan en eller flera vinnare, juryns beslut går inte att överklaga.  

Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö delas ut av stiftarna i samband med 1 maj firande i Malmö. 

Nomineringar till Arbetarrörelsens kulturpris i Malmö ska vara ABF Malmö (eller någon av de andra siftarna) tillhanda senast den 31 mars via mail info.malmo@abf.se eller via post till:  
ABF Malmö  
Spånehusvägen 47  
211 58 Malmö  

Eventuella frågor gällande kulturpriset besvaras av Susanne Lund, 040-352436 eller via mail, susanne.lund@abf.se