Hoppa till huvudinnehåll

Träd i Malmö – ny bok och spännande trädvandringar

Publicerad

Träd i Malmö innehåller en kartguide med trädpromenader. Nu kan du lära dig mer om träd både hemma och ute i Malmönaturen. Under våren 2019 hålls trädvandringar på ABF Malmö.

Boken Träd i Malmö

Malmö upplevs som en grön stad trots att det är ovanligt tätt mellan husen. Inte minst bidrar stadens alla träd till detta inbjudande intryck. Träden återfinns i våra stora parker, på de många torgen, som vårdträd i trånga stadsrum och efter gator och cykelvägar. 

Karakteristiskt i Malmö är att nästan alla träd är planterade. Det har legat en medveten tanke och handling bakom att ett träd planteras och får växa till.  

I boken ”Träd i Malmö” skildras 163 olika träd och trädgrupper. Du kan läsa om Malmöträdens ”10 i topp” och de träd som står för vårens blommande eufori.

Här presenteras de klippta arkaderna och de unika vårdträden. Här beskrivs träden med egna berättelser och de som kommer från världens alla hörn. Till sist och inte minst – de stora gamla träden som levt ett långt och rikt liv.

Boken är ett samarbete mellan ABF Malmö, Malmö förskönings- och planteringsförening samt Malmö stad och ges ut av Kira förlag.

Köp boken Träd i Malmö

Boken finns att köpa hos din vanliga bokhandlare, som Adlibris, Bokus m.fl.

Om du är en förening hos ABF Malmö och vill köpa en större upplaga böcker är du välkommen till vår reception på Spånehusvägen 47 i Malmö.

Studiecirklar och trädvandringar hos ABF

Våren 2019 börjar nya studiecirklar på ABF Malmö om träd i Malmö, där gruppen kommer att lära sig mer om stadens träd genom olika promenader och utflykter. 

Vi utgår från den nya boken Träd i Malmö med tillhörande träd-karta. Boken går att låna i samband med studiecirkel och kan även köpas på ABF Malmö.

➜ Bli cirkelledare för trädvandringar