Hoppa till huvudinnehåll

Alexandra Pascalidou till Malmö och Lindängen

Publicerad

Författaren Alexandra Pascalidou har skrivit den hyllade boken ”Mammorna”, och samtalar tillsammans med Lirije Latifi från Rosengård om våldet, kampen och kärleken.

I Sveriges mest utsatta bostadsområden lever mammorna som sörjer sina mördade barn och som skriker för att samhället ska ta problemen på allvar. Där finns också mammorna som kämpar och mot alla odds lyckas förbättra sina barns framtid. Men det är alltför sällan som de själva får komma till tals.

Nu har författaren Alexandra Pascalidou samlat deras historier i den hyllade boken ”Mammorna”. Tillsammans med en av mödrarna – Lirije Latifi från Rosengård – berättar hon om våldet, kampen och kärleken.

– Vi har misslyckats med integrationen, folk har låtits stå utanför alltför länge. Men jag tänker aldrig flytta från Rosengård. Det här är mitt hem, säger Lirije Latifi.

Information

Arrangemanget är gratis. Du hittar facebookevenemanget här. Samtalsledare är Rakel Chukri från Sydsvenskans kulturredaktion. Ett samarrangemang av ABF Malmö, Sydsvenskan och Lindängenbiblioteket.

  • Datum: Torsdag 28 februari 2019
  • Tid: 17.30-18.20
  • Plats: Lindängenbiblioteket, Malmö