Hoppa till huvudinnehåll

Det här händer 8 mars!

Publicerad

Den 8 mars hyllar vi kvinnors kamp över hela världen. Här är olika aktiviteter att gå på under Internationella Kvinnodagen 2019.

Demonstration och efterfest (kl. 17.00-22.00)

Vinn framtiden med oss! Den 8 mars hyllar vi kvinnors kamp över hela världen med en stor demonstration och härligt efterhäng på Inkonst i Malmö. Vi samlas klockan 17:00 på Gustav Adolfs Torg och demonstrerar tillsammans till Möllevångstorget. Dörrarna till Inkonst öppnas kl 19.00. Arr: Vänsterpartiet, Ung Vänster, Fi, ABF Malmö.

➜ Facebookevent här. 

 

Feminism och kvinnors rättigheter i EU (kl. 16.00-20.00)

Tillsammans står vi upp för kvinnornas rättigheter. Mingel, tal, diskussion och samtal med bland andra Heléne Fritzon, Socialdemokraternas toppkandidat till parlamentet i EU. Dagen börjar på ABF på Spånehusvägen, därefter hålls en manifestation i Folkets Park. Kvällen avslutas med EU-mingel på Grand. Arr: Socialdemokraterna i Malmö, S-kvinnor, ABF Malmö.

➜ Facebookevent här. 

 

Föreläsning av Historiskans Eva Bonde (kl. 16.00-17.00)

Att ge plats åt fascinerande och betydelsefulla kvinnor genom tiderna handlar om att skapa en helhetsbild av vårt förflutna. Eva Bonde berättar om Historiskans ambitioner och vikten av att skriva historia ur ett feministiskt perspektiv. Arr: Biblioteket i Burlöv, Historiskan, ABF Malmö.

➜ Facebookevent här. 


PRO Skåne på Kockum Fritid (kl. 13.00-16.00)

Välkommen att fira internationella kvinnodagen med PRO! Christina Tallberg, ordförande PRO Riksorganisation föreläser om kvinnlig rösträtt och vägen framåt. Anna-Lena Hogerud, sjukvårdens oppositionsråd talar om vård för äldre kvinnor, var blev jämlikheten av? Klimatkvinnorna Anna och Frida om våra pensioner investeras i klimatförstörelse. Dessutom musik, fika och mycket mer. Arr: PRO Skåne, ABF Malmö.

➜ Facebookevent här.