Hoppa till huvudinnehåll

Lab: Nationalism

Publicerad

I en serie event kommer nationalism att utforskas ur olika perspektiv genom film, konst, föreläsningar och diskussioner. Med film och konst från olika globala sammanhang kan vi bli engagerade och inspirerade, med föreläsningar och diskussioner fördjupar och breddar vi vår kunskap, i möten bygger vi solidaritet och organiserar oss.

Vad är Lab: Nationalism? 

Vi samlas kring ett dilemma från vår tid för att bygga ännu mer solidaritet och lära av varandra i motståndsarbetet. Vi presenterar en serie mötespunkter där vi kan lära oss mer om hur nationalism skapas och etableras och vilka alternativ vi har för att stå emot och bygga nya kartor för vår existens. Lab: Nationalism ska vara en plats där vi kan inventera våra motståndsmetoder. Så vi erbjuder även workshops där vi kan kartlägga våra metoder och utforska nya. 

Första arrangemanget den 28 september

Välkommen till Lab: Nationalism's första event där vi utforskar nationalism och metoder för motstånd. Vi börjar med att ta en bredare titt på metoder för motstånd och deras effekt och tittar på konst/kultur som motstånd globalt och specifikt i Ukraina och hos den etniska minoritetsgruppen Mapuche i Chile.

Facebookevent

Facebooksida

Organiseras av:

Lab: Nationalism organiseras av RåFILM filmkollektiv och ABF Malmö