Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Malmö

Arbetarnas Bildningsförbund är ett studieförbund och en mötesplats. Vi gör folkbildning. Vi organiserar oss och bildar oss tillsammans. Vi lyssnar på varandra och lär oss nya saker. Det tror vi är grunden för demokratin. Och vi vet att folkbildning är framtiden.

Vad är ABF?

ABF har rötter i arbetarrörelsen och arbetar aktivt för att motverka klassamhället. ABF föddes ur kampen för demokrati och jämlikhet. Vi såg att demokratin bygger på bildning och organisering. Genom att delta och organisera er, bidrar ni till att föreningslivet och folkrörelserna kan utvecklas. Då kan ABF Malmö fortsätta att erbjuda gratis, folkbildande aktiviteter i lokalsamhället. 

Vad är folkbildning?

Folkbildning är till exempel studiecirklar på studieförbund som ABF, bibliotek och folkhögskolor. Det innebär att människor kan ta till sig ny kunskap utanför mer traditionella skolor. Folkbildning är att man lär sig tillsammans med andra. Det är ett sätt att fördjupa demokratin och fördela ansvaret bland alla medborgare. 

Det här kan du göra hos ABF Malmö

På ABF Malmö kan du engagera dig i föreningsliv, gå på föreläsningar och delta i studiecirklar. Fyra områden som är extra viktiga för oss är klimat, klass, antirasism och psykisk ohälsa. 

✅ Delta i en studiecirkel eller kurs

Gå på en föreläsning eller ett seminarie

✅ Starta en egen studiecirkel

✅ Utbilda dig till cirkelledare

✅ Utveckla din förening eller studiegrupp

✅ Arrangera folkbildande aktiviteter i våra lokaler