Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Malmö

Arbetarnas Bildningsförbund är ett studieförbund och en mötesplats. Vi gör folkbildning. Vi organiserar oss och bildar oss tillsammans. Vi lyssnar på varandra och lär oss nya saker. Det tror vi är grunden för demokratin. Och vi vet att folkbildning är framtiden.

Vad är ABF?

ABF har rötter i arbetarrörelsen och arbetar aktivt för att motverka klassamhället. Vi strävar efter ett jämlikt och demokratiskt samhälle utan klassklyftor. Genom att delta och organisera er, bidrar ni till att föreningslivet och folkrörelserna kan utvecklas. Då kan ABF Malmö fortsätta att erbjuda gratis, folkbildande aktiviteter i lokalsamhället. 

Vad är folkbildning?

Folkbildning är till exempel studiecirklar, föreläsningar och workshops som hålls på studieförbund som ABF, på bibliotek och folkhögskolor. Det är ett sätt för människor att ta till sig ny kunskap utanför traditionella skolor. Folkbildning är att man lär sig tillsammans med andra på ett demokratiskt sätt. 

Det här kan du göra hos ABF Malmö

På ABF Malmö kan du engagera dig i föreningsliv, gå på föreläsningar och delta i studiecirklar. Tre områden som är extra viktiga för oss är klimat, klass och antirasism.

✅ Delta i en studiecirkel eller kurs

Gå på en föreläsning eller ett seminarie

✅ Starta en egen studiecirkel

✅ Utbilda dig till cirkelledare

✅ Utveckla din förening eller studiegrupp

✅ Arrangera folkbildande aktiviteter i våra lokaler