Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Malmö

ABF är din plats för radikal folkbildning, samhällsförändring och framtidstro. Vi är ett studieförbund och en mötesplats. Genom att organisera oss och lära av varandra, lägger vi tillsammans grunden till en hållbar värld.

Vad är ABF?

Vi är en sammanhållande kraft för människor som vill förändra tillsammans. Vi vågar öppna upp för dom svåra frågorna i en komplex värld. Vi tror att när vi lyssnar och lär av varandra öppnar vi nya världar och hittar nya lösningar. 

Folkbildningens uppdrag är att skapa engagemang och att möjliggöra gemensamt lärande. Att inspirera och organisera. Att utmana och omforma. Så la vi tillsammans grunden till den svenska demokratin. Så kan vi lägga grunden till en hållbar värld.   

Vad är folkbildning?

Folkbildning är till exempel studiecirklar, föreläsningar och workshops som hålls på studieförbund som ABF, på bibliotek och folkhögskolor. Det är ett sätt för människor att ta till sig ny kunskap utanför traditionella skolor. Folkbildning är att man lär sig tillsammans med andra på ett demokratiskt sätt.

Det här kan du göra hos ABF Malmö

På ABF Malmö kan du engagera dig i föreningsliv, gå på föreläsningar och delta i studiecirklar. Tre områden som är extra viktiga för oss är klimat, klass och antirasism.

✅ Delta i en studiecirkel eller kurs

✅ Gå på en föreläsning eller ett seminarie

✅ Starta en egen studiecirkel

✅ Utbilda dig till cirkelledare

✅ Utveckla din förening eller studiegrupp

✅ Arrangera folkbildande aktiviteter i våra lokaler

✅ Få hjälp att söka och driva projekt