Hoppa till huvudinnehåll

Starta en studiecirkel

I en studiecirkel kan du lära dig nästan vad som helst. En studiecirkel är ungefär som en kurs, inom ABF kallar vi denna form av folkbildning för studiecirkel. Kom igång med en studiecirkel hos ABF Malmö!

Ämnet i studiecirkeln

I en studiecirkel kan du tillsammans med arbetskamrater, vänner, grannar eller medlemmar i en förening träffas för att lära er något inom ett valt område. Ni kan teckna kroki, diskutera litteratur eller lära er ett nytt språk. Här kan du få mer idéer och inspiration.

Planeringsträffar är också en studiecirklar

Om du har planerings- eller ledarträffar inför till exempel kulturprogram eller annan folkbildningsverksamhet, ska dessa också utformas som en studiecirkel.

Studiecirkelns utformning

Varje studiecirkel är unik och ni bestämmer gemensamt vad som ska studeras, i vilken takt ni ska studera och när ni ska träffas. 

Checklista för studiecirkel:

  • Samla minst 3 personer
  • Cirkeln ska pågå minst 3 tillfällen
  • Cirkeln ska vara minst 9 studietimmar sammanlagt (1 studietimme = 45 min)

Cirkelledarens roll

Som cirkelledare är du pedagog, inspiratör och sammanhållande kraft i studiecirkeln. ABF Malmö utbildar dig i ledarskap, kommunikation och pedagogik. Den som är cirkelledare för studiecirkeln ansvarar över närvarolistan som finns digitalt.  

Gör så här:

  1. Ta kontakt med oss på ABF Malmö och presentera din idé. Maila info.malmo@abf.se eller ring 040–35 24 00.
  2. Fyll i vårt anmälningsformulär, du hittar det längst ner vid våra resurser. Det kan du spara på din dator och färdigställa digitalt.
  3. Enligt inlämnat formulär med arbetsplan och angivet studiematerial är du nu redo att sätta igång studiecirkeln!