Hoppa till huvudinnehåll

⭐️THIS IS ALBY 2020⭐️

Publicerad

Den 5 september klockan 20:00 visades This is Alby festivalen för första gången som en Online konsert. Med på scen fanns stjärnskott som Linda Pira, Jireel, Haval och många fler! Läs mer här!

Musikfestivalen This is Alby 2020 tillägnades alla som drabbats av gatuvåldet

För sjunde året i rad kom Botkyrkas egen musikfestival This is Alby tillbaka. Den här gången visades scenprogrammet online och tillägnades offren för det rådande gatuvåldet.

"Det kändes självklart att tillägna This is Alby till alla som fallit offer för gatuvåldet, det är en fråga som är verklighet för många av oss som bor i landets socioekonomiskt utsatta områden. Vi vet att det är en effekt av samhällets strukturella rasism och enorma klassklyftor, vi måste börja prata om människors olika förutsättningar och möjligheter", säger Hendelis Elias, projektledare för This is Alby.

This is Alby sändes den 5 september kl 20.00 på Youtube, Musiksupporten.se och ABF Botkyrka-Salem. Sändningen var en exklusiv konsert som bara visades vid ett tillfälle.

Med anledning av covid-19 genomfördes This is Alby utan publik, vilket blev en utmaning men också öppnade för nya möjligheter.

"Vi lär oss helt nya sätt att arbeta på då allt måste anpassas och planeras digitalt, vilket är lärorikt och kul", säger projektledaren Hendelis Elias som arbetat i arrangörsgruppen de senaste 4 åren.

"Vi tar stor hänsyn till folks hälsa och de riktlinjer som finns, känns viktigt speciellt i förorterna då vi har drabbats hårdast. Det är en tråkig situation men vi har jobbat hårt för att få ihop ett riktigt bra program och vi är superstolta över årets artistlineup", säger Hendelis Elias.

Till This is Alby kom delar av Sveriges artistelit för att uppträda, namn som Cherrie, Jireel, Imenella och Linda Pira. Även nya stjärnskott som Haval, L1na, Jelassi, SHRN och Venus uppträdde. Programmet innehöll även stand up med komikerna Ahmed Berhan och poesi med Botkyrkas egen Nora Khalil.

This is Alby är en ungdomsdriven festival som arrangerades av ABF Botkyrka-Salem och Musiksupporten, med stöd från bland annat Botkyrka kommun, Sony ATV, Hågelbyparken och Riksteatern.

Festivalen har som princip att ungdomarnas egen arrangörsgrupp producerar allt, med hjälp av mentorer. Arrangörsgruppen består av unga från Botkyrka som på olika sätt är intresserade av musikbranschen och vill lära sig mer om produktion, teknik och management.

På detta sätt har ABF Botkyrka-Salem tillsammans med Musiksupporten skapat en läroprocess för de ungdomar som sedan vill söka sig vidare till arbeten och positioner inom svensk musikindustri. Syftet har alltid varit att stärka unga vuxna lokalt i Botkyrka och bidra till mer inkluderande och representativ musikindustri, där fler får chansen i en annars homogen bransch.

This is Alby är en ungdomsdriven festival som arrangeras av ABF-Botkyrka-Salem och Musiksupporten. This is Alby genomförs med stöd av Botkyrka kommun, Hågelbyparken, Sony/ATV Music Publishing, Riksteatern, Mångkulturellt centrum i Fittja, Arvsfonden och Fanzingo