Hoppa till huvudinnehåll

Angående coronaviruset

Publicerad

Med anledning av coronaviruset COVID-19 som sprids i samhället vill ABF Södertörn informera om vilka åtgärder som har vidtagits för att ta ansvar för att förhindra att smittan sprids inom vår verksamhet. Denna text är uppdaterad 2020-06-01.

Anställda på ABF Södertörn och våra ledare som arbetar med våra utbildningar har tydliga instruktioner om hur vi skall agera och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hur smittspridning ska undvikas.

Vi vill uppmana alla inom ABF att hålla sig uppdaterade om situationen och följa de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Uppdaterad information 2020-06-01

Fysiska expeditioner fortsatt stängda

Våra fysiska expeditioner håller fortsatt stängt på grund av smittorisken med coronaviruset. Personalen kan som vanligt nås under kontorstid via växelnumret 08-556 520 30 och e-post: info.sodertorn@abf.se. För övriga kontaktuppgifter, se här.

Vi kommer att ha sommarstängt från vecka 28-32. Ett nytt beslut om öppethållande från och med augusti tas under vecka 33, baserat på rådande rekommendationer. 

Uppdaterad information 2020-04-24

Kurs- och föreläsningsverksamhet pausas

På grund av rådande situation med coronaviruset (COVID-19) så har ABF Södertörn beslutat att förlänga pausandet av all egen kurs- och föreläsningsverksamhet, samt musikevenemanget Klassiska Hits, till och med 2020-05-31. Detta med hänsyn till smittspridningen och för att inte skapa osäkerhet kring om vår verksamhet är säker eller inte. Ett nytt beslut tas under vecka 22.

Nytt stödpaket till cirkelledare och ideella sektorn

I tider av oro och osäkerhet behöver människor kunna mötas och samtala om det som händer. Därför är det viktigt att inte ställa in, utan att ställa om – att möjliggöra bildning och engagemang även i kristid. ABF har därför lanserat ett stödpaket för folkbildning i coronatider. En kunskapsbank tillgängliggör olika verktyg och metoder för exempelvis digitala studiecirklar och kulturarrangemang. En hjälplinje - Mötesakuten - ska även minska antalet inställda möten inom föreningslivet. 

Med detta stödpaket och Mötesakuten strävar vi inom ABF efter att kunna minska antalet inställda studiecirklar, arrangemang och möten och hjälpa fler att välja digitala lösningar.

Läs mer:
Folkbildning i coronatider
Mötesakuten

Skydda dig själv och andra från smittspridning genom att:

  • Stanna hemma när du är sjuk, även om du bara har lätta symtom.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun. 
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, minst 20 sekunder.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.  

Har du frågor?

Kontakta oss på 08-556 520 30 eller info.sodertorn@abf.se.

Mer information

Bra hemsidor för att hålla sig uppdaterad:
Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se
1177.se
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap
UD:s rekommendationer

Ring 113 13 om du har generella frågor om coronaviruset.