Hoppa till huvudinnehåll

PRO fyller 80 år

Publicerad

Den 1 mars firar Pensionärernas Riksorganisation, PRO 80 år. Det goda samarbetet mellan PRO och ABF manifesteras dagligen bland de tusentals deltagare som varje vecka träffas i studiecirklar i hela Sverige.

Den 1 mars, studeras digitala verktyg i Rödeby och Arboga, bokcirklar rullar vidare i Örebro, Brännkyrka, Nybro, Vännäs, Liljeholmen och Örnsköldsvik. I Bollnäs, Haninge, Grums och Stenungssund är det virkning och stickning som gäller, i Vilhelmina, Munkfors och Varberg träslöjd och i Dorotea är skinn materialet för dagen. I Sandviken och Lidköping dansas det, i Timrå spelas det teater, i Sala stränginstrument och i Malmberget, Ludvika, Torshälla och Falun sjunger körsångare upp. I Njurunda målas det i olja, i Lund diskuteras matlagning, i Stuvsta aktiekunskap, i Järna släktforskas och på Frösön läses historia. I Skene, Byske och Vittangi står hälsofrågor i fokus. Och det är bara en del av alla cirklar som träffas just denna dag.

Samtidigt som det händer mycket lokalt har det på nationell nivå precis lanserats ett gemensamt studiepaket tillsammans med Tankesmedjan Tiden och SKPF Pensionärerna. Framtagen genom en förenad övertygelse om att pensionerna behöver bli en av valårets viktigaste frågor.

– PRO är en viktig samarbetsorganisation och jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete där vi gör skillnad för PROs 280 000 medlemmar. Gratulationer på er 80 års dag!

Annica Dahl, förbundssekreterare ABF

 

Studiehandledning om de orättvisa pensionerna

Höj den allmänna pensionen – så heter en rapport som 2021 togs fram av PRO, SKPF Pensionärerna och Tankesmedjan Tiden. Här kan du hitta studiehandledning kopplat till materialet.