Hoppa till huvudinnehåll

Uppskattad verktygslåda för cirkelledare finns nu digitalt

Publicerad

Med många nya cirkelledare och framtagandet av en uppskattad verktygslåda i tryckt form 2021, vill ABF fortsatt kunna erbjuda studiecirkelledare fördjupning. Nu erbjuds därför verktygslådan även i ett digitalt PDF-format. Den innehåller övningar och utvärderingsmetoder att använda sig av i sin studiecirkel både vid analoga och digitala möten.

Cirkelledarna är centrala i ABFs verksamhet. Under 2021 mer än fördubblades antalet aktiva cirkelledare. Alla ledare , nya som gamla, erbjuds en grundläggande cirkelledarutbildning, GRUND.

För de cirkelledare som gått grundutbildning och vill fördjupa sig och känna sig både utmanade och delaktiga fortsätter ABF nu utveckla material. Både behoven och efterfrågan av fler övningar, metoder och tips är stort och därför finns nu en verktygslåda digitalt på abf.se

Verktygslådan presenterar övningar och metoder för presentation, grupparbeten, demokratiskt lärande samt reflektion och utvärdering för både fysiska och digitala träffar. I ABFs webbutik kan du ladda ner den sedan tidigare publicerade Verktygslåda för cirkelledare.

Senare i år kommer flera fördjupande utbildningar även presenteras, men redan nu finns utbildningen "Den digitala studiecirkeln" att gå på flera håll i landet och materialet hittar du här.

Är du cirkelledare och vill fördjupa dig i cirkelns pedagogik och metodik, folkbildningskunskap och rapporteringen? Kontakta ABF där du bor för att kunna delta i cirkelledarutbildningar från grund till fortsättningsnivå. Missa inte heller vår webbsida för cirkelledare, där kan du läsa och lära om digital rapportering, hitta material och verktyg eller, om du är ny, anmäla intresse om att bli cirkelledare.