Hoppa till huvudinnehåll

Maktutbildning 3-4 oktober 2024

Maktutbildning

 

LOs Maktutbildning är en tvådagarsutbildning för dig som vill stärka din roll som förtroendevald och vässa dina kunskaper i organisering och samhällsfrågor. Med utbildningen i ryggen ska du kunna ta en aktiv del i de viktiga samtalen på arbetsplatsen utan att behöva vara insatt i alla frågor. LOs Maktutbildning ger dig kunskap i hur vi organiserar oss fackligt för att stärka vår makt på den egna arbetsplatsen samt hur vi kan påverka politiska beslut för en önskad samhällsutveckling.

Det kan handla om beslut i både stort och smått. Alltifrån arbetsskor eller gratis frukt på arbetsplatsen till förändring av busstider eller kvällsöppna förskolor. Vem kontaktar man och hur får vi mer makt i de frågor som är av intresse för oss på arbetsplatsen?

Under de två utbildningsdagarna kommer vi träna på att ta samtal, formulera och bemöta argument. Men också på att lyssna och ställa frågor för att föra ett samtal framåt.

Målgrupp: Förtroendevalda med uppdrag på arbetsplatsnivå som genomfört grundutbildning eller motsvarande kunskap.

Ekonomi: LO ersätter deltagarna med utbildningsarvode/förlorad förtjänst. Övriga kurskostnader och resor finansieras av LO.

Ansökan om ledighet: Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt att gå utbildningen. Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan kursstart.

Anmälan gör du till ditt fackförbund, klubb eller sektion som sedan vidarebefordrar detta till ABF Värmland via mejl till anmalan.varmland@abf.se  Kallelsen kommer sedan skickas via mejl, så tänk på att skriva din aktuella mejladress i anmälan till ditt fack. 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
725118
Startdatum
03 oktober 2024
Veckodagar
Torsdag, Fredag
Tidpunkt
08:00–16:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
15
Medarrangör
LO Distriktet Örebro Värmland
Plats
ABF Värmland (Gräsdalen)
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD
Cirkelledare
Daniel Blixt