Till sidans huvudinnehåll

Villkor för anmälan cirklar, kurs och arrangemang

Bra att veta inför din anmälan

Det är viktigt att du känner till villkoren när du ska delta i en verksamhet hos oss. Läs igenom detta så lovar vi att du kommer få koll på allt eller det mesta.

Anmälan

Anmäl dig via vår hemsida, per telefon, via mejl eller genom ett personligt besök. Anmälan är bindande.

Avbokning

Du har rätt att avboka din plats på en studiecirkel tre dagar före cirkelstart. Vid senare återbud tar vi ut en en administrationsavgift på 150 kronor. Har cirkeln startat är du skyldig att betala hela deltagaravgiften. Har avbokningen skett på grund av sjukdom eller andra allvarliga saker läs mer under ”Allmänna villkor” längre ned.

Varför personnummer?

Studieförbunden behöver personuppgifter från ledare och deltagare, för att få statliga medel att genomföra folkbildande aktiviteter. Genom att registrera dig hjälper du ABF att fortsätta utvecklas som studieförbund och erbjuda folkbildande verksamhet. Personnumret är avkodat när studieförbunden rapporterar sin verksamhet vidare, och kopplas ej till dig som person.

Närvarolistan är grunden för offentliga bidrag till studieförbunden. Det är därför studieförbunden behöver deltagarnas personnummer och underskrift av ledaren.

Faktura och kallelse

Inför cirkelstarten kommer en kallelse med faktura till dig. Den skickas i första hand till den mejl du angett i anmälan. Vill du hellre ha en pappersfaktura, kontakta oss så ordnar vi det.

Delbetalning

Du har möjlighet att delbetala upp till tre gånger. Meddela oss detta när du anmäler dig så lägger vi upp det så det passar dig.

Rabatt

Är du medlem i något LO-fack är det möjligt att du får rabatt på deltagaravgiften. Tag kontakt med din fackliga organisation – det kan löna sig.

Tillgänglighet

Om du har särskilda behov hör av dig till oss så vi kan lösa det på bästa sätt. Läs mer under ”Tillgänglighet hos ABF Värmland” längre ned.

Studiematerial

Om studiematerial ingår eller inte i avgiften står vid respektive arrangemang.

Olycksfallsförsäkring

Som deltagare är du försäkrad till och från samt under pågående studiecirkel.

Studietid

Timmar som anges i programmet är studietimmar. En studietimme = 45 minuter.

Allmänna villkor för anmälan – ABF nationellt
Tillgänglighet hos ABF Värmland
Behandling av personuppgifter