Hoppa till huvudinnehåll

Mäns våld mot kvinnor 26 november2024

Mäns våld mot kvinnor

 

Att ta ställning- mäns våld mot kvinnor. För 13 år sedan började man föra statistik för männens dödliga våld mot kvinnor. Innan dess kallades det istället för “familjetragedi” eller “utökat självmord”.

Enligt nationellt centrum för våld mot kvinnor har 15 kvinnor förlorat sitt liv under 2022 av en partner eller tidigare partner, ofta mot bakgrunden av att kvinnan ska ha lämnat eller försökt lämna relationen. Samtidigt som stora misstag begås av myndigheter på bekostnad av kvinnors liv då det nästan alltid har förekommit en förhistoria, men det sällan har hanterats som om det skulle leda till dödligt våld.

Inget sådant fall förekom för män under motsvarande år.

Denna utbildning syftar till att bilda om mäns våld mot kvinnor som ett samhällsproblem. Att prata om vad som skulle kunna förekomma innan, vilka beteenden som skulle kunna tyda på ett behov av kontroll och olika former av mer svåridentifierade former av våld såsom psykisk, sexuellt och ekonomiskt våld.

Att inte ta ställning är att ta ställning. Utbildningen syftar till att göra just det samtidigt som den bildar i frågor som är högaktuella i samhället och där LOs medlemmar rent statistiskt är utsatta i högre utsträckning.

Syfte: Att förena olika arenor och skapa en bredare förståelse av kopplingen mellan klass och diskriminering. Att skapa ett forum för den utsatte och ett bildande för övriga. Att undervisa i det.

Kurslängd: 1 dag (8 timmar)

Ekonomi: Deltagare söker ledigt hos arbetsgivaren för studier. Ditt fackförbund står för deltagaravgiften och står med utbildningsarvode eller förlorad arbetsförtjänst.

 

Anmälan gör du till ditt fackförbund, klubb eller sektion som sedan vidarebefordrar detta till ABF Värmland via mejl till anmalan.varmland@abf.se  Kallelsen kommer sedan skickas via mejl, så tänk på att skriva din aktuella mejladress i anmälan till ditt fack. Just nu är det extra viktigt att din mejladress är korrekt då all kommunikation och utbildning kommer att ske via Teams om vi måste ställa om från fysisk utbildning till digital utbildning.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
724835
Startdatum
26 november 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
08:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
12
Medarrangör
LO Distriktet Örebro Värmland
Plats
ABF Värmland (Gräsdalen)
Gräsdalsgatan 15 65343 KARLSTAD