Hoppa till huvudinnehåll

Om ABF Hörby

Om ABF i Hörby

ABF är Sveriges ledande studieförbund och bildades den 16 november 1912. ABF erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. ABF är partipolitiskt obundet men delar de värderingar som sammanfaller med arbetarrörelsens.
ABF finns i alla landets kommuner och är en viktig mötesplats för många organisationer.
Folkbildning är utbildning och bildning utanför den traditionella skolvärlden. I Sverige sker folkbildningen främst i studieförbund och på folkhögskolor. Med verksamhet i hela landet,
59 medlemsorganisationer 53 organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 tusen
deltagare årligen är ABF Sveriges ledande studieförbund.
Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på något tillsammans med andra. Till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor eller spela gitarr. Förutom studiecirklar erbjuder vi även kurser, föreläsningar och kulturevenemang.

ABF i Hörby bildades 1916. På ABF i Hörby kan man gå cirklar eller annan folkbildning i olika ämnen och dessa uppdateras kontinuerligt på vår hemsida och facebooksida då de kan variera från termin till termin.
Vill du starta upp en cirkel är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med detta.
Saknar du en cirkel eller ett ämne hör av dig till oss. Vi erbjuder alla våra ledare kostnadsfria utbildningar. Saknar du en lokal att bedriva cirkeln i så kontakta oss.
De kulturarrangemang som ABF Hörby arrangerar eller samarbetar med andra organisationer kring kan man också läsa om på vår hemsida och facebook sida. Kultur Kalaset i Hörby är en sådan aktivitet bland många andra kultur aktiviteter i kommunen varje termin. 25344 besökare hade ABF i Hörby på sina kulturarrangemang under 2016.