Hoppa till huvudinnehåll

En annan RÖD värld är möjlig!

Publicerad

Vi vet inte hur valresultatet blir. Men vi vet att oavsett hur det ser ut när vi vaknar den 10 september – dagen efter valet – finns vilja, engagemang, drivkraft och nyfikenhet hos människor med RÖDA HJÄRTAN som brinner för att lära, växa och förändra!

Folkbildningen behövs – nu precis som förr!

Det demokratiska samhället växte fram tillsammans med folkrörelser och folkbildning. I en bred arbetarrörelse grundades Arbetarnas Bildningsförbund. 

Vi har alltid arbetat aktivt för att motverka klassamhället. Vi är övertygade om att demokratin ständigt måste återerövras.

Så vi vet inte hur valresultatet blir.

Men vi vet att det inte finns något bättre ställe att engagera sig i folkbildning än i den breda arbetarrörelsens självklara studieförbund ABF! 

Detta kan du göra hos ABF Malmö

  • Du kan starta en förening eller kanske utveckla den du redan har. Eller är du kanske nyfiken på en av våra 200 medlemsorganisationer?
  • Du kan samla ihop ett gäng vänner, kollegor, grannar eller aktivister och börja en studiecirkel om samhällsfrågor och politik. 
  • Du kan arrangera föreläsningar, debatter och seminarier i våra nyrenoverade lokaler! 
  • Du kan utbilda dig inom ledarskap och demokratiskt lärande hos oss och vara med och forma framtidens folkbildning! 

Utveckla eller starta en förening

ABF ser på föreningar som grunden för en levande demokrati. Vi är er mötesplats där ni knyter kontakter och utbyter kunskap.
➜ https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-skane/abf-malmo/forening/

Starta en studiecirkel

En studiecirkel är ett demokratiskt sätt att lära tillsammans. ABF Malmö är en pedagogisk resurs. Vi stöttar med studiematerial och lokaler.
➜ https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-skane/abf-malmo/studiecirkel/

Arrangera hos oss

Vill ni arrangera en föreläsning, anordna en workshop eller visa en film? ABF-huset på Spånehusvägen kan användas till många olika arrangemang!
➜ https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-skane/abf-malmo/arrangera-hos-oss/

Bli cirkelledare

ABF Malmö utbildar dig i ledarskap, kommunikation och pedagogik. Du som person är en ambassadör, för oss och för arbetarrörelsen i stort.
➜ https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-skane/abf-malmo/cirkelledare/

Välkommen till ABF Malmö efter valet och engagera dig i samhällsfrågor och politik!