Hoppa till huvudinnehåll

Releasefest för PAYK.se!

Publicerad

Fredag den 28 juni lanseras webbmagasinet PAYK – Sveriges första dari-svenska nyhetsmagasin! Därför bjuder PAYK in till fest, mingel och workshop på Sofielund Folkets Hus.

Nytt webbmagasin med bas i Malmö

Fredag den 28 juni kl. 17.30-20.45 lanseras webbmagasinet PAYK.se! Därför bjuder vi in till fest, mingel och workshop! Tanken är att fira det arbete som redan gjorts, men även blicka framåt och med hjälp av er forma Sveriges första dari-svenska nyhetsmagasin! Er närvaro och åsikt är viktig för oss!

Under kvällen kommer de att presentera sitt magasin och projekt och bjuda in er att tycka till om innehåll och riktning. Vidare bjuder de på vegansk fika och fantastisk musik. Vi ser fram emot att träffa er den 28 juni på Sofielunds Folkets hus. 

➜ Du hittar facebookevent för relasefesten här.

 

Mer om PAYK

I Sveriges medielandskap saknas information om och för nyanlända. Det vill PAYK ändra på. Genom att göra ett webbmagasin ska gruppen skapa mötesplatser och bidra till ett samhälle med mer förståelse. En röst för de som sällan hörs. Målet är att upphäva informationsbarriären mellan daritalande och majoritetssamhället.  

Hur kommer ni att arbeta med folkbildning?

– Med vår medieplattform vill vi genom nyheter, samhällsinformation och debatt bidra till en bredare bildning bland nyanlända såväl som bland inrikesfödda. Vi vill genom kvalitativ journalistik lära om dari samhället såväl som om det svenska samhället, svarar PAYK.

Payk är ett medieprojekt som drivs av ABF Malmö och finansieras av Arvsfonden.