Hoppa till huvudinnehåll

Utveckla din förening

ABF ser på föreningar som grunden för en levande demokrati. ABF Malmö hjälper dig med studieverksamheten i din förening och att ge medlemmarna den kunskap de behöver.

Varje år planeras mängder av verksamhet i föreningar runtom i Skåne. ABF Malmö kan hjälpa till med frågor som handlar om studier och pedagogik. Vi kan vara bollplank och inspirera med idéer om hur ni kan planera studieverksamhet och föreläsningsserier eller hur ni kan använda kultur i föreningsarbetet.

ABF Malmö arbetar med er

ABF Malmö tror att en självständig och levande folkrörelse inte får sina uppgifter tilldelade av andra, utan tar sin roll och sina uppgifter. Vi vill inte stoppa in dig som verkar i folkrörelser och föreningar i en färdig låda, utan vill möta dina behov där de är. Hos ABF Malmö kan du göra nästan vad som helst!

Stärk medlemmarnas kunskaper

ABF Malmö har lång erfarenhet av föreningsverksamhet och erbjuder olika utbildningar som ger era medlemmar de kunskaper de behöver för att vara till exempel kassör eller ordförande. 

ABF Malmö har ett stort kontaktnät inom föreningsvärlden. Vi vill vara er mötesplats där ni knyter kontakter med andra föreningar som ni kan samarbeta med. 

Du kan boka en tid med någon av oss på ABF Malmö och diskutera hur du ser på föreningens utbildningsbehov och sedan planera verksamheten tillsammans. 

På mötet kan du:

  • Presentera din idé med studierna och få hjälp att utveckla den.
  • Få veta hur du kan planera genomföra och rapportera era studiecirklar, annan folkbildningsverksamhet och kulturarrangemang.
  • Ta reda på vilka utbildningar ABF Malmö har för cirkelledare och förtroendevalda.
  • Få information om studiematerial.

Läs mer om vad vi erbjuder dig som förening här.

ABF Malmös vänner

I Facebookgruppen ABF Malmös vänner samlas medlemmar, föreningar och cirkelledare i ABF Malmö. I gruppen utbyter vi tips, material och idéer. Vi knyter nya kontakter och nätverkar. Vi bjuder in till regelbundna träffar och svarar på era frågor och funderingar. Välkommen att gå med!