Hoppa till huvudinnehåll

Cirkelledare till funktionsutbildningar

Publicerad

Brinner du för att stärka föreningslivet? Är du pedagogisk och vill dela med dig av dina kunskaper? Då är det dig vi söker!

Sveriges ledande studieförbund

Folkbildning är utbildning och bildning utanför den traditionella skolvärlden. I Sverige sker folkbildningen främst i studieförbund och på folkhögskolor. Med verksamhet i hela landet, 59 medlemsorganisationer 53 organisationer med samarbetsavtal nationellt och 750 tusen deltagare årligen är ABF Sveriges ledande studieförbund.

En del av arbetarrörelsen

Folkbildningens organisationer är bärare av olika idéer – om politik, religion, kultur och samhälle. Den nära kopplingen till folkrörelser och föreningar ger studieförbunden olika profiler. ABF är partipolitiskt obundet men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens.

I dagsläget söker vi cirkelledare till följande utbildningar:

  • Styrelseutbildningar – grundläggande
  • Styrelseutbildningar - fördjupning
  • Funktionsutbildningar, ex: ordförande, sekreterare, kassör, studieorganisatör
  • Valberedningsutbildningar

 Majoriteten av utbildningarna sker efter förfrågan, så rollen som cirkelledare ses som ett extrajobb. 

Din kompetens och bakgrund: 

Vi vill att du som ska vara cirkelledare i dessa utbildningar har en förståelse för föreningslivet, och vi ser positivt på att kunskaper hämtas ur egna erfarenheter. 

Vidare är det meriterande med erfarenhet av undervisning, samt erfarenhet av att genomföra digitala studier, främst plattformerna Microsoft Teams och Zoom.

Att tala flytande svenska är en förutsättning, men har du fler språkkunskaper så informera även om det!

Målet med utbildningarna är att stärka föreningslivet, och att stötta organisationer inom de områden som behövs för att de ska kunna bedriva sitt arbete på ett bättre sätt. 

 

Utöver dessa områden rekryterar vi löpande nya cirkelledare till flera av våra kurser och cirklar. Att vara ledare hos oss är en givande form av extrajobb, där du får dela med dig av dina kunskaper och samtidigt utveckla ditt ledarskap och bli en del av ett stort nätverk av kursledare. Vi har kurser i språk, hantverk, scenkonst och musik, media och kommunikation, politik och mycket annat. 

På följande länk kan du skicka in en egen intresseanmälan om att starta studiecirklar inom olika ämnen: https://www.abf.se/cirkelledare/