Hoppa till huvudinnehåll

Starta en studiecirkel

Finns det något som du vill lära dig mer om, eller något som du redan kan och vill utveckla? Säkert har du mycket att göra. Men ta en minut och tänk. Vad vill du göra? Veta mer om? Testa på? Nu har du möjligheten att förverkliga din dröm, stor eller liten. Att teckna manga, diskutera global rättvisa, spela musik eller lära dig spanska. Kan du formulera din dröm? Bra. Det är så det börjar.

Finns det något som du vill lära dig mer om, eller något som du redan kan och vill utveckla?
Säkert har du mycket att göra. Men ta en minut och tänk. Vad vill du göra? Veta mer om? Testa på? Nu har du möjligheten att förverkliga din dröm, stor eller liten. Att teckna manga, diskutera global rättvisa, spela musik eller lära dig spanska.
Kan du formulera din dröm? Bra. Det är så det börjar.

Planera din cirkel: När du har tänkt ut vad du vill lära dig mer om - kolla först här på vår hemsida. Kanske finns det redan en kurs/studiecirkel i ditt ämne? Då är det bara att höra av sig till ditt lokala ABF kontor, gå med i gruppen och sätta igång. Men hittar du inte det du letar efter, vill ta ett uppdrag som cirkelledare i något speciellt ämne eller vill starta en egen studiegrupp tillsammans med kompisarna, så hjälper vi dig att komma igång!
En studiecirkel ska bestå av minst tre personer. Så hör dig för bland vännerna - det finns säkert någon som är intresserad av att lära sig mer om samma ämne. Får du inte tag på tillräckligt många, kan du ändå höra av dig till oss. Vi kan försöka hjälpa till att hitta fler personer så att ni kan starta upp er grupp.

Upplägg: Hur du lägger upp din cirkel är upp till dig och dina deltagare så länge studiematerialet och arbetsplanen blir godkända av ABF. Vi behöver även ha in fullständiga personuppgifter på alla deltagare och den som utsetts till cirkelledare. Cirkelledaren får därefter en närvarolista att fylla i vid varje träff.

Ny som cirkelledare: Är du ny som cirkelledare får du först en introduktion om ABF, vår verksamhet och vilka regler du bör känna till. Sedan kan du få erbjudande om att gå ytterligare en cirkelledarutbildning.

Tjuvstarta:
1. Kom på ett ämne till din cirkel.
2. Hitta minst två personer till som vill vara med.
3. Hör av dig till ABF med din ide
4. Få hjälp med material m.m.
5. Samla deltagarna och sätt igång!