Hoppa till huvudinnehåll

"Kultur är till för alla – inte för några få"

Publicerad

Carin Thurfjell, nationell samordnare för tillgänglighet, förklarar varför ABF är på plats på konferensen Funkiskultur 2018 i Halmstad.

Vad betyder det att ABF är medarrangörer till Funkiskonferensen?

Det visar att ABF fortsätter visa att alla ska kunna ta del av och även få möjlighet att skapa kultur. Kultur är inte för några få utan det är för alla.

Varför är tillgänglighetsfrågorna viktiga för ABF?

Vi säger i vårt Idéprogram ”Gör en annan värld möjlig” att alla människor är lika mycket värda. Vi vill bejaka allas lika och unika värde. Då behöver vi ständigt tänka på att göra våra cirklar, kulturarrangemang och kurser tillgängliga för alla. Det kan krävas en del för att det ska funka, men vi behöver visa att det inte bara är ord utan att vi även handlar utifrån att alla ska kunna delta utifrån sin egna förutsättningar. 

Om du får drömma? Hur ser ABFs tillgänglighetsarbete ut om 5 år?

Om fem år är det tydligt att ABF är ett tillgängligt studieförbund. Tillgänglighet utifrån diskrimineringslagens alla sju grunder är vår utgångspunkt och fler och fler söker sig till ABF för att vi står för våra åsikter i både ord och handling.

Funkiskonferensen är ett event där alla som jobbar med funkiskultur på olika sätt runt om i Sverige kan träffas för att utbyta erfarenheter och ge varandra inspiration. Konferensen vänder sig till representanter från alla olika grupper som är eller vill bli en del av arbetet med funkiskultur. Läs mer på eventsidan.

https://www.facebook.com/events/376835392786501/