Hoppa till huvudinnehåll

Årets folkbildare 2021!

Publicerad

Årets folkbildare inom ABF Örebro län heter Jan Friberg-Warthog.

Som facklig studieorganisatör och kursledare har Janne samarbetat med ABF i snart tio år kring våra tvärfackliga utbildningar. Janne har genom årens lopp lett kurser i allt vad vi har kunnat erbjuda i form av fackliga utbildningar, men framför allt är det våra kurser i bättre arbetsmiljö som ligger honom varmt om hjärtat. Just de frågorna har Janne också jobbat med under hela sin fackliga karriär.

 Under många år var Janne vice ordförande och huvudskyddsombud för Pappers avdelning 52 i Örebro, där hans tydlighet och fokus var uppskattade egenskaper hos arbetskamraterna, för vilka han kämpade för att ta tillvara deras rättmätiga intressen, vare sig det handlade om bättre arbetsvillkor eller konstaterade hälsoproblem på arbetsplatsen. Janne var ständigt en nagel i ögat på arbetsgivaren, och de fackliga krav som ställdes var alltid väl underbyggda.

Idag jobbar Janne med arbetsmiljöfrågor och andra fackliga frågor i en konsulterande roll där kursledarskapet för våra tvärfackliga utbildningar utgör en viktig del.

Jannes engagemang för de frågor han driver visades med önskvärd tydlighet under pandemin då våra tvärfackliga utbildningar genomfördes som vanligt, om än digitalt. Janne vägrade att ställa in, han ställde om.

Jannes gedigna fackliga arbete, hans kamp för en bättre arbetsmiljö och strävan att fortsätta att leda kurser trots pandemirestriktioner gör att valet till Årets folkbildare inom ABF Örebro län 2021 känns självklart.