Hoppa till huvudinnehåll

Vi håller våra lokaler i Örebro öppna för studiecirklar, kurser och föreläsningar. För information om övriga lokaler i länet, vänligen kontakta oss via telefon eller mail.

Personal finns på plats men vi tar endast emot förbokade besök fram till 29 september. Torsdag 1 oktober håller vi stängt på kontoret i Örebro.

Information om eventuella förändringar kommer att anslås på vår hemsida och Facebooksida. Det går även bra att ringa 010-203 17 00 eller maila info.orebro@abf.se

ABF Örebro län

ABF Örebro län har verksamhet i alla länets kommuner. Hos oss kan du lära dig mer genom kurser och studiecirklar, ta del av föreläsningar och kulturarrangemang eller få hjälp med ditt föreningsarbete. Välkommen till oss!

Trappan Resurscenter

En video om ABF Örebro läns projekt Trappan Resurscenter, där utlandsfödda kvinnor med låg utbildning får möjlighet att lära sig svenska och om vad som krävs för att få ett arbete.

I projektet fokuserar man på att stärka kvinnornas självförtroende genom att de får en förståelse för inlärningsprocessen – de lär sig att de kan lära sig! Projektledaren Åsa Wilson berättar att utbildningen genomförs i deltagarnas takt och att utbildningsmaterialet, som består av mycket bilder, är framtaget för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kvinnorna att ta steget ut på arbetsmarknaden.