Hoppa till huvudinnehåll

Keramikkurs hos Kulturföreningen Ögat

I Ögats mysiga lokaler i Gamlestan får du kliva in i en värld av kreativitet, skaparglädje och inspiration. Förutom keramik finns även lokaler för textil, musik och måleri.

I denna kursen får du hjälp att genomföra dina egna ideér i skulptur! En kurs för dig som redan har grundkunskaper i keramik och är nyfiken på att göra annat än tex bruksföremål. Fika ingår vid varje tillfälle. 

Upplägg

Kursen är på sju tillfällen och den avslutas med att ni hämtar era verk 2 veckor efter glaseringstilfället. 

Vi jobbar gör skulpturer i storlek upp till 30x30cm och lägger tid på varje moment. Vi kommer fokuerar på att bygga utanpå en stomme av annat material, kavla, ringla och modellera mm. Glasering tar ofta längre tid än man tror och detta tillfälle blir därför lite längre kl17-21. Vid avslutningen har vi en gemensam genomgång och pratar om era alster, analyserar tillvägagångssätt, glasyr etc och lär av varandras lösningar, detta blir ett kortare tillfälle på ca 1,5 timmar. 

Observera det kommer vara uppehåll 15:e april för hinna med bränning. Kursen planeras genomföras 1:a april, annandag Påsk.

Förkunskaper

Detta är en fortsättningskurs för dig som redan har grundkunskaper i hur man ringlar, kavlar, sammanfogar delar och är nyfiken på att göra annat än bruksföremål. Är du osäker? hör av dig!

Ledare

Ledare är Nella Druzeta. "Mitt område är att skulptera och bygga, jag älskar att arbeta med ordinära bruksföremål och ge dem konstnärlig själ och fantasi förutom en funktion. Jag har startat och driver Ögat tillsammans med fler kreatörer och har keramikverkstaden som hjärtat för mitt skapande". Under de senaste 25 åren har Nella gått diverse kurser och utbildningar i keramik.

Det ska bli spännande att se vad som kommer till världen här!

Kursmaterial

Vi jobbar i vit stengodslera och väljer gemensamt ut ett antal glasyrer och oxider att hålla oss till för att underlätta vid glaseringstillfället. Leran köps på plats (via swish) för 55kr/kg inkl. bränningar och glasyr. Verktyg finns att låna. 

Bra att veta

  • Anmälan görs till www.abf.se/goteborg eller tel. 031-774 31 10
  • Adress till Ögat: Götaholmsgatan 22 i Gamlestaden, Göteborg
  • Kontakt till ledaren om du vill ställa frågor om kursen eller lokalen: nelladruzeta1@hotmail.com, tel. 0762-682495

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
843292
Startdatum
04 mars 2024
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
17:00–20:00
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ÖGAT - Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt
Götaholmsgatan 22 41513 GÖTEBORG
Pris
2240 kr
Cirkelledare
Nella Druzeta
Anmäl dig som reserv