Hoppa till huvudinnehåll

Hallandsposten Hyllar ABFs Care Projekt

Publicerad

Hallandsposten besökte vår utställning ” Resilient Expressions” som ägde rum mellan 1 juli och 25 augusti på Vallås biblioteket.

Under besöket hade de möjlighet att intervjua konstnärer och vår projektledare. I deras artikel, belyser Hallandsposten den betydelsefulla roll som vår målargrupp och utställningen spelar i att erbjuda terapeutiskt stöd och en kreativ fristad för ukrainska kvinnor som har upplevt svåra tider.

Denna utställning är en del av Care For U projektets verksamhet, där ABF Halland och Vallås biblioteket har samarbetat under sommaren för att presentera konstverk skapade av ukrainska kvinnor som nyligen flyttade till Sverige på grund av kriget. Dessa tavlor är ett kraftfullt uttryck för deras resiliens och konstnärliga talang.

ABFs Care projektet är dedikerat till att hjälpa ukrainare som flyttat till Sverige på grund av kriget år 2022 att närma sig arbetsmarknaden och vara delaktiga i samhället. Projektet  fortsätter att påverka positivt i samhället genom att erbjuda stöd och möjligheter till integration.

För att läsa hela artikeln på Hallandspostens hemsida, klicka [här].