Till sidans huvudinnehåll

Fackligt

Hur har du det på jobbet?

Vill du lära dig mer om dina rättigheter på jobbet och hur du kan organisera dig på din arbetsplats?

På ABF:s och LO:s fackliga utbildningar får du, tillsammans med andra, lära dig hur facken uppkom och hur vi genom facklig kamp har lyckats höja våra löner och få betald semester – och vad vi kan göra framåt!

Vi har dessa utbildningar

Du anmäler dig till dessa kurser genom ditt LO-fackförbund.

Medlem i facket 1 och 2

  • Medlem i facket 1 ger dig svar på dina vanligaste frågor som rör arbete, facket, arbetsmiljö, lön, lagar, avtal och försäkringar. För dig som är medlem i ett fack i LO.
  • Medlem i facket 2 handlar om att tänka fackligt kring makt, intressen och samverkan. Målet är att ge röst åt dig själv, åt kamraterna på arbetsplatsen och värna det demokratiska samtalet. Syftet är att inspirera till handling och lägga grunden för fortsatta samtal.
fyra personer går mitt i gatan och ropar i megafon och sträcker upp knutna nävar i luften

Vald på jobbet:

  • För dig som har ett fackligt förtroendeuppdrag på jobbet.

Maktutbildning:

  • Om hur du kan vara med och påverka beslut och hur maktfördelningen i samhället ser ut. För dig som är förtroendevald och har gått Medlem i facket och Vald på jobbet.

För frågor och anmälan så kontakta i första hand studieansvariga på din arbetsplats eller ditt fackförbund. Men vi på ABF kan också svara på frågor om du har sådana, eller hänvisa dig till rätt person på ditt Fackförbund.

Kontakta oss