Hoppa till huvudinnehåll

ABF släpper en guide för digitala livesamtal

Förutsättningarna för folkbildning på distans förändras i snabb takt. Coronakrisen har tvingat fram en omställning, och många lärdomarna kommer ha stor betydelse också efter pandemin.

En viktig del av arbetet med att ställa om i stället för att ställa in är digitalisering av föreläsningar och andra arrangemang. Digitala livesamtal ger möjlighet att nå fler deltagare i hela landet.

Stöd för att komma igång

I guiden Folkbildande samtal på distans - en guide för digitala livesamtal har ABF samlat de viktigaste lärdomarna och bästa tipsen för att genomföra ett lyckat livesamtal. Guiden går igenom allt ifrån teknikval och kameravinklar till hur man skapar goda förutsättningar för interaktion med de som deltar i samtalet. 

Guiden bygger på de tekniska förutsättningarna vi har under hösten 2020 och riktar sig till folkbildare inom ABF och dess medlems- och samarbetsorganisationer.

  • Folkbildande samtal på distans –  en guide för digitala livesamtal. Finns i ABFs webbutik.
  • Välkommen till lanseringssamtalet där vi ger handfasta tips på hur du tar samtalet in i det digitala rummet utan att tappa fokus på folkbildningen. Här hittar du livesändningen som visades den 21/10 på Facebook. 

Tre tips för att genomföra ett digitalt livesamtal

  • Inför: Fastställ samtalsledare, samtalsdeltagare, kommentarsmoderator och teknikansvarig.
  • Under: Hälsa nya tittare välkomna med jämna mellanrum under samtalets gång.
  • Efter: Utvärdera samtalet tillsammans. Vad gick bra? Vad gick dåligt? Vad kan vi utveckla?

 

Kontakt: Anna Schori, kommunikatör och projektledare, ABF förbundsexpedition, telefon: 070 757 5283, mejl: anna.schori@abf.se