Hoppa till huvudinnehåll

Keramikfokus

Välkommen till vår 1-åriga grundutbildning i keramik. Vi har bytt namn från Keramikskolan till Keramikfokus. Upplägget är i stort sett det samma, men nu är kursen inte enbart inriktad på drejning.

Sista anmälningsdag till höstterminen 2024 har passerat. Läs under ANMÄLAN längre ner på sidan.

Keramikfokus

Keramikfokus är en 1-årig grundutbildning där du lär dig alla steg i den keramiska processen. Undervisningen sker på dagtid måndagar och tisdagar, 14 veckor per termin. Keramikfokus ger dig en gedigen kunskapsgrund i processen från lera till färdigbränd produkt.

Keramikfokus riktar sig till dig som provat på keramik tidigare och tillsammans med andra vill utvecklas inom området. Vi arbetar med flera keramiska tekniker, olika sätt att forma, skapa textur och sätta färg. Vi utforskar olika lerors egenskaper. Under året kommer du att arbeta med hela den keramiska processen, vi kommer blanda egna glasyrer och sätta ugnar för bränning. Du kommer ha möjlighet att arbeta både med bruksföremål och skulptur.

Keramikfokus lägger dessutom stor vikt vid att utveckla din konstnärliga medvetenhet och lär dig att arbeta med form, färg och skisser.

Keramikfokus har tillgång till en ljus, rymlig och väl anpassad keramikverkstad i ABFs lokaler, med stora fönster mot Haga Östergata. Där finns all utrustning och alla verktyg du behöver.

UPPLÄGG

Denna kurs är utformad som en ettårig utbildning, där nya teman presenteras varje termin.

Måndagar och tisdagar 9.30-15.30 under 14 veckor

12 250 kr per termin

Max 9 deltagare.

FÖRKUNSKAPER

Du behöver ha arbetat i lera tidigare för att veta att det är ett material som passar dig.

KURSLEDARE

Karin Esbjörnsson har en masterexamen i keramikkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Den egna keramiken arbetar hon med i sin verkstad i Mölndal. Hon arbetar både med skulptur och bruksföremål. Vilken teknik och lera hon väljer styrs av den aktuella idén. Karin har undervisat i keramik i mer än tio år.

Karin Esbjörnsson har ställt ut runt om i Sverige och även utomlands. Hon har arbetat med gestaltningsuppdrag och samarbetat med återförsäljare. Karin har tilldelats Bildkonstnärsfondens ettåriga arbetsstipendium och Göteborg stads kulturstipendium.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ANMÄLAN

Anmälan sker löpande via vårt formulär.

Länk till anmälan är borttagen

Sista dag för intresseanmälan är 15:e april 2024, för start höstterminen 2024. Har du frågor om kursen, hör av dig till oss på keramikfokus.095@abf.se

Vi gör ett urval av de anmälningar som kommit in för att få en bra sammansättning i gruppen. Vi meddelar vilka som fått plats senast den 15:e maj 2024.

De som tackar ja till sin plats betalar en anmälningsavgift på 500kr (denna avgift drar vi sedan av på terminsavgiften). Vid avanmälan får man inte tillbaka avgiften.

BRA ATT VETA

Planerad kursstart för hösten är vecka 36.

Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.

En studietimme = 45 min

Kostnad för lera, glasyr och bränningar tillkommer. Material finns att köpa på plats. Materialkostnaden räknas ihop och betalas i slutet av terminen via swish eller faktura.