Hoppa till huvudinnehåll

Keramikskolan

Keramikskolan är en 1-årig grundutbildning med fokus på drejning.

Keramikskolan hösten 2022 / våren 2023 är fulltecknad! Vill du söka till höstterminen 2023? Läs under ANMÄLAN längre ner på sidan.

Keramikskolan

Keramikskolan är en 1-årig grundutbildning med fokus på drejning. Undervisningen sker på dagtid måndagar och tisdagar, 14 veckor per termin. Keramikskolan ger dig en gedigen kunskapsgrund i processen från lera till färdigbränd produkt. Alla är välkomna, nybörjare såväl som erfarna inom keramik.

I Keramikskolan får du lära dig det keramiska hantverkets grunder: drejning, dekor, glasering, ugnslära, sättning och bränning. Keramikskolan lägger dessutom stor vikt vid att utveckla din konstnärliga medvetenhet och lär dig att arbeta med form, färg och skisser. Undervisningen är anpassad till dina individuella behov, med regelbundna genomgångar av nya moment. Terminen delas upp i olika teman. Vi börjar med cylinderformen och fortsätter med mer avancerade former som muggar, skålar, ljusstakar, tekannor etc. Det finns förstås även utrymme för individuella önskemålKeramikskolan har tillgång till en ljus, rymlig och väl anpassad keramikverkstad i ABFs lokaler, med stora fönster mot Haga Östergata. Där finns all utrustning och alla verktyg du behöver.

UPPLÄGG

Keramikskolan är utformad som en ettårig utbildning, där nya teman presenteras varje termin.

Måndagar och tisdagar 9.30-15.30 under 14 veckor

12 000 kr per termin

Max 9 deltagare.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE

Eva Falk har gått en konstnärlig folkhögskoleutbildning och studerat för en rad drejare inom industritillverkning. Hon är också utbildad i rakubränning och tryckteknik. Eva har undervisat på keramikskolan under många år och hon är även verksam som keramiker.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

ANMÄLAN

Anmälan sker löpande. Sista dag för intresseanmälan är 15:e april 2023, för start höstterminen 2023. Ring eller mejla handläggaren Eva Nykvist på telefon 031-774 31 12 eller eva.nykvist@abf.se och uppge vad du har för tidigare erfarenhet av keramik. Vi gör ett urval av de anmälningar som kommit in för att få en bra sammansättning i gruppen.

BRA ATT VETA

Planerad kursstart för hösten är vecka 35.

Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.

En studietimme = 45 min

Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).

Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.

Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.