Hoppa till huvudinnehåll

Samarbeta med ABF

Tillsammans med ABF Örebro län kan du som cirkelledare utveckla dina och deltagarnas gemensamma intresse genom studiecirklar eller annan folkbildning. Har ni en förening finns det möjlighet för dig och din organisation att vidareutveckla era medlemmars kunskaper genom studiecirklar, kurser och kulturarrangemang!

Cirkelledare

Du som cirkelledare är vårt viktigaste verktyg för folkbildningen. Utan våra engagerade cirkelledare skulle en stor del av vår verksamhet riskera att försvinna. Som cirkelledare har du en nyckelroll i vår strävan att utveckla folkbildningen.

Våra cirkelledare har en stor bredd i kompetens, erfarenhet och engagemang. De leder verksamhet av flera olika slag, allt från körer, dansgrupper och språk till hantverk, hemberedskap och fackliga utbildningar. Allt inom ramen för studiecirkelns pedagogik.

Som cirkelledare kan du ta del av flertalet olika förmåner, som exempelvis:

  • Cirkelledarutbildning
  • Tillgång till olika typer av lokaler runtom i länet
  • En gratis studiecirkel per år
  • En gratis cirkelledarresa till någon spännande destination
  • Chansen att tjäna pengar på ditt specialintresse
  • Möjlighet att få vänner för livet

Låter det här intressant? Kontakta oss!
Vill du veta mer? Klicka här.

Föreningar och organisationer

ABF Örebro län har runt 120 medlemsföreningar, från de minsta byalagen till de stora partierna och fackförbunden. Alla är lika viktiga för oss.

Som medlemsförening har ni tillgång till flertalet förmåner:

  • Reducerat pris på lokalhyra (gratis om vi kan rapportera verksamheten ex. föreläsningar i samarbete med oss).
  • Vi kan hjälpa till med att skapa marknadsföringsmaterial.
  • Vi kan hjälpa till med marknadsföring på vår hemsida och sociala medier.

Styrelseutbildningar

Alla föreningar är någon gång i behov av utveckla sin verksamhet. Det arbetet börjar i styrelsen. ABF kan stödja er styrelse med alltifrån kortare samtal till skräddarsydda utbildningar inom styrelseutveckling. Vi kan även erbjuda rena funktionsutbildningar där just olika funktioner som exempelvis ordförande, kassör, sekreterare eller studieorganisatör står i fokus. ABFs egna styrelseutbildningar vänder sig till de föreningar som är medlemmar hos oss. Läs mer om att bli medlemsförening nedan!
Här hittar du ABFs aktuella styrelseutbildningar

Studieverksamhet

ABF kan hjälpa till med alla frågor som handlar om studier och kultur. Vi kan vara bollplank och inspirera med idéer om hur ni kan planera er studieverksamhet. Studiecirklar, tematräffar, föreläsningar och kanske specialskrivna studiematerial gör era medlemmar bildade inom det område ni önskar.

Starta ny förening

Vi kan också hjälpa er att starta en ny förening. ABF erbjuder vår kompetens med respekt för varje organisations särart och välkomnar nya nätverk och rörelser att samverka med oss.

Bli medlem i ABF

ABF är en "förening för föreningar" - genom att bli medlemsförening till ABF, så erbjuder vi olika styrelseutbildningar till er, ni kan få stöd och hjälp med era egna föreningsutbildningar och kurser, och ni har möjlighet att vara med och påverka ABFs arbete och inriktning. 
Läs hur din förening gör för att bli medlem i ABF Örebro län

Tillsammans stärker vi folkrörelserna!

ABF finns i hela Sverige och har ett stort kontaktnät inom föreningsvärlden. Låt ABF vara en mötesplats där ni knyter kontakter med andra föreningar som ni kan samarbeta med. Genom våra utbildningar vill vi stärka våra folkrörelser och skapa mötesplatser för att vi tillsammans ska bli starkare.

Våra medlemsorganisationer