Till sidans huvudinnehåll

Föreningar och organisationer

ABF Örebro län har runt 120 medlemsföreningar, från de minsta byalagen till de stora partierna och fackförbunden. Alla är lika viktiga för oss.

Behoven kan skilja sig men som en av Örebros mest välkända organisationer för bildning och kultur kan vi hjälpa er att lära, mötas och skapa – tillsammans!

Styrelseutbildningar

Alla föreningar är någon gång i behov av utveckla sin verksamhet. Det arbetet börjar i styrelsen. ABF kan stödja er styrelse med alltifrån kortare samtal till skräddarsydda utbildningar inom styrelseutveckling. Vi kan även erbjuda rena funktionsutbildningar där just olika funktioner som exempelvis ordförande, kassör, sekreterare eller studieorganisatör står i fokus. ABFs egna styrelseutbildningar vänder sig till de föreningar som är medlemmar hos oss.

Studieverksamhet

ABF kan hjälpa till med alla frågor som handlar om studier och kultur. Vi kan vara bollplank och inspirera med idéer om hur ni kan planera er studieverksamhet. Studiecirklar, tematräffar, föreläsningar och kanske specialskrivna studiematerial gör era medlemmar bildade inom det område ni önskar.

Starta ny förening

Vi kan också hjälpa er att starta en ny förening. ABF erbjuder vår kompetens med respekt för varje organisations särart och välkomnar nya nätverk och rörelser att samverka med oss.

Bli medlem i ABF

ABF är en ”förening för föreningar” – genom att bli medlemsförening till ABF, så erbjuder vi olika styrelseutbildningar till er, ni kan få stöd och hjälp med era egna föreningsutbildningar och kurser, och ni har möjlighet att vara med och påverka ABFs arbete och inriktning.

Bli medlem i ABF
Föreningsutbildningar
Våra medlemsorganisationer