Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsningar på ABF i maj

Publicerad

Hos oss kan du bilda dig – helt gratis. Under maj hålls föreläsningar om basinkomst, klimatet, normkritisk pedagogik, fettaktivism och hederskultur. Välkommen till ABF på Spånehusvägen.

Maria Alias och hennes erfarenheter av hederskultur

Torsdag 2 maj, kl. 18.00-20.00

Maria kommer att berätta sin historia, om hennes egna erfarenheter av hederskultur/förtryck och hur hon lyckades ta sig ur detsamma, och varför hon startade föreningen.

Arr: Socialdemokrati kontra identitetspolitik, S-föreningen för jämställdhet emot hedersförtryck/våldsbejakande extremism och ABF Malmö.

➜ Facebookevent här.

Hur är det att leva med mensvärk?

Lördag 4 maj, kl. 13.00-15.00

Grrl tech kommer och pratar om sitt Allmänna arvsfondsprojekt "På blodigt allvar" och hur det kan vara att leva med mensvärk. De arbetar för att personer som lider av kraftig mensvärk ska kunna delta i samhället på lika villkor.

Arr: Endometriosförningen, Grrl tech, ABF Malmö.

➜ Facebookevent här.

Fat, fat, fat av Dina Almlund

Söndag 5 maj, kl. 13.00-16.00

If being fat was celebrated in the old days – then how come Shakespeare loved fat jokes?
Dina Amlund is a cultural historian and a fatactivist who will go through Western Culture and argue that fatphobia is a structure as old as the culture itself.

Arr: Malmö Fat Front.

➜ Facebookevent här.

Varför är vi på väg mot utrotning, och vad kan vi göra åt det?

Söndag 12 maj, kl. 14.00

En tankeväckande föreläsning om klimatkollaps och miljöaktivism. Hur akut är läget? Hur ska vi hantera kunskapen om klimatförändringarna? Vad är vägen framåt? Paula Richter, psykolog, ger XR-föreläsning på ABF Malmö.

Arr: Extinction Rebellion Skåne.

➜ Facebookevent här.

Välfärd – Frihet – Basinkomst

Torsdag 16 maj, kl. 18.30-20.30

Vad är välfärd? Vad ska vi med välfärd? Har den svenska välfärden blivit sämre? Varför då? Varför inte? Hur upprättar man välfärd i ett samhälle? Måste det finnas motkrav i ett välfärdssystem? Vad är basinkomst? Är basinkomst en bra idé i ett välfärdssamhälle?

Arr: Basinkomst Malmö (BI Malmö), Anställningslösa i Förening (AiF), Basinkomst BIEN Sverige och ABF Malmö

➜ Facebookevent här.

Normkritisk pedagogik

Onsdag 22 maj, kl. 17.30-20.00

Vilka erfarenheter har gjorts av de som försökt använda normkritiska perspektiv i undervisning och förändringsarbete genom åren? På vilka sätt är normkritisk pedagogik fortfarande relevant idag och vilka nya erfarenheter görs och behöver göras? Hur kan vi tillsammans fortsätta att utveckla normkritisk pedagogik?

Panelsamtal, bokförsäljning och release!

➜ Facebookevent här.