Hoppa till huvudinnehåll

Malmös arbetsmarknadssituation och vägen framåt

Publicerad

Under lång tid har klyftorna ökat dramatiskt i landets storstäder. Så även i Malmö. Om inte insatser sätts in omgående riskerar Sverige att få en ytterligare amerikanisering av våra städer, med tillväxt och hög inkomstutveckling i vissa delar och låglönearbetare samt en växande underklass i andra områden. Socialdemokraterna i Malmö har därför tagit initiativ till en oberoende rapport som analyserar Malmös arbetsmarknadssituation.

1. Ladda ner rapporten

Malmös arbetsmarknadssituation och vägen framåt är en oberoende rapport som finansierats av Socialdemokraterna i Malmö och ges ut av Malmö Arbetarekommun. Den är skriven av Martin Nordin.

Lokalt ska vi socialdemokrater göra allt vi kan för att fler Malmöbor ska komma i arbete och för att bryta segregationen. Men för att lyckas krävs också en nationell politik som vänder flera decenniers utveckling av växande klyftor och segregation.

Ladda ner rapporten här

2. Starta en studiecirkel hos ABF Malmö

Vill du läsa och diskutera rapporten med dina vänner eller din förening? Eller vill du ha hjälp med att hitta likasinnade där du bor? Hos ABF kan du starta en studiecirkel och få hjälp med litteratur, teknik, pedagogik och mycket annat. 

Starta studiecirkeln här

3. Ladda ner studiehandledning med diskussionsfrågor

ABF Malmö har tillsammans med Malmö Arbetarekommun tagit fram en studiehandledning med diskussionsfrågor för din studiecirkel.

Ladda ner studiehandledningen här