Hoppa till huvudinnehåll

Poddstudio

En podcast om stadens kulturliv, politiska samtal eller varför inte en bokcirkel i radioform. Vi har vad du behöver för att starta din egen podcast! Kom till ABF Malmö, så hjälper vi dig att sätta igång.

📅 Boka poddstudion:

 1. För att använda vår studio och ha en podcast startar ni en studiecirkel. I studiecirkeln lär ni er om poddande tillsammans. Skicka in uppgifter om er podcast här: www.malmo.abf.se/malmo/studiecirkel.
 2. Vi återkommer till dig! Om det är första gången du har en studiecirkel hos oss kommer du att gå en introduktion (1 timma).
 3. Våra lokaler är gratis att använda! Det vi behöver från dig är att du registrerar de datum ni ses och deltagarnas uppgifter. Det gör du i vår e-tjänst arretjanst.abf.se.
 4. Nästa gång du ska boka tid i poddstudion mailar du info.malmo@abf.se. Inkludera gärna ditt arrangemangsnummer (finns i e-tjänsten) så är det enkelt för oss att boka in er! Om du inte har ett pågående arrangemang/cirkel så skicka in personuppgifter till deltagare och poddens innehåll.

Tips! 

Ni kan ha en studiecirkel som vanligt. Sista träffen i studiecirkeln ses ni i poddstudion och pratar om vad ni lärt er. Då når folkbildningen fler!

📚 Det här kan ABF hjälpa till med

ABF kan stötta er med studio, kontakter, studiematerial eller annat ni har behov av. Dessutom är alla deltagare försäkrade.

❤️ ABFs utrusning:

 • Poddstudio RødeCaster Pro
 • 4 Røde-mikrofoner
 • 4 stativ till mikrofonerna
 • 4 hörlurar AKG 
 • SD-microkort

👩🏽‍💻 Tekniska tips:

 • Se en video om RødeCaster Pro på youtube.
 • Ladda ner mjukvara till din dator här: rode.com/rodecasterapp (frivilligt).
 • Du kan koppla in mobilen via bluetooth och dator via USB (frivilligt).

🎙 Steg för steg: Så här gör du en egen podd!

 1. Skapa ett konto på en poddplattform (på t.ex. Acast, Anchor eller Podbean).
 2. Kom på ett poddnamn och en beskrivning av poddens innehåll.
 3. Gör en omslagsbild, det kan du göra i t.ex. appen Canva.
 4. Spela in första avsnittet! 
 5. Gör en egen jingel.
 6. När du använder vår poddstudio kan du spela in avsnittet som det ska vara från start till slut utan att behöva klippa det. Om du vill klippa avsnittet kan du göra det i t.ex. GarageBand eller direkt på plattformar som Anchor.
 7. Lägg till ABFs jingel.wav allra sist på avsnittet.
 8. Spara avsnittet som en mp3-fil (128 kbps och 44.1 kHz).
 9. Ladda upp ditt poddavsnitt på plattformen. Nu distribueras din podd i de vanliga poddapparna så att andra kan lyssna. Om du vill ha den på Spotify, gå hit.
 10. Klart! Dags för avsnitt 2!