Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter och utbildningar för cirkelledare och föreningar

Publicerad

Utbildningar, workshops och cirkelledarkaféer. Här hittar du höstens aktiviteter för dig som är cirkelledare eller med i en förening. Allt är gratis. Listan fylls på!

🔮 25/8 och 1/9: Projektutbildning för föreningar (digitalt/distans)

Är er förening nyfiken pĂ„ att veta mer om hur projektformen kan anvĂ€ndas som verktyg i föreningens arbete? GĂ„ en grundlĂ€ggande projektutbildning med tvĂ„ trĂ€ffar dĂ€r vi ger konkreta tips om hur ni kan utveckla en projektidĂ© och inspiration kring var ni kan hitta finansiering att söka.

➜ LĂ€s mer hĂ€r. 

🔮 13/9: Utbildning i Canva (grafisk design) – fullsatt, anmĂ€l dig som reserv

Canva Àr ett layoutprogram som hjÀlper dig att skapa effektiv och snygg marknadsföring till din förening. Nu erbjuder ABF en gratis utbildning till vÄra föreningar i hur du kan fÄ ut mest av verktyget! Kursen kommer utgÄ frÄn deltagarnas kunskapsnivÄ och önskemÄl. TrÀffarna kommer vara interaktiva och du fÄr möjlighet att praktiskt jobba vid egen dator och fÄ individuell hjÀlp pÄ plats. Eget arbete kommer varvas med genomgÄngar av de olika funktionerna i Canva.com.

LÀs mer hÀr.

🔮 18/9 och 16/10: Cirkelledarutbildning: Kreativitet, kĂ€nslor och inkludering

SvÄra och tunga kÀnslor kan vara besvÀrliga att sÀtt ord pÄ, ÀndÄ behöver vi hitta sÀtt att anvÀnda och bearbeta alla kÀnslor. ABF vill skapa trygga rum dÀr alla kÀnslor fÄr lov att ta plats. Som cirkelledare kan du vara med och skapa dessa rum! KÀnslobanken erbjuder ett material för dig som vill jobba kreativt med kÀnslor i grupp. Kursen bestÄr av en trÀff pÄ tre timmar. Under en eftermiddag jobbar vi tillsammans utifrÄn materialet som finns pÄ www.kÀnslobanken.se.

➜ LĂ€s mer hĂ€r.

🔮 20/9: Utbildning: Verktyg för antirasistiskt arbete och organisering

Tamam har i över tio Ă„r arbetat med ungas sjĂ€lvstĂ€ndiga organisering och med att motverka och förebygga den rasism som unga utsĂ€tts för. Under utbildningen kommer ni fĂ„ möjlighet att reflektera kring och arbeta utifrĂ„n följande frĂ„gestĂ€llningar: Hur jobbar vi för att stĂ€rka ett ungdomsperspektiv inom vĂ„r arbetsplats, i rörelsen eller i föreningen? Hur ser vi till att det arbete vi bedriver med ungdomar genomsyras av normkritik och ett antirasistiskt perspektiv? Vilka praktiska metoder och verktyg behövs för att bedriva ett sĂ„dant arbete?

➜ LĂ€s mer hĂ€r.

🔮 5/10: FörelĂ€sning: Inkludera flera i folkbildningen, studiecirkeln och föreningen

Hur kan vi vara mer inkluderande i vÄra studiecirklar och i folkbildningen? Och hur vi kan arbeta för att sÀkerstÀlla en jÀmstÀlld organisationskultur? JÀmstÀlld Utveckling hjÀlper er att pÄbörja eller utveckla detta arbete! Vi utgÄr frÄn diskrimineringslagens sju grunder sÄsom exempelvis Älder, sexuell lÀggning och funktionsnedsÀttning.

➜ LĂ€s mer hĂ€r.

🔮 29/10: MedlemstrĂ€ff – engagera era medlemmar!

29 oktober hÄlls en medlemstrÀff för dig som Àr medlemsorganisation hos ABF. Höstens medlemstrÀff handlar om sÀtt att engagera medlemmarna i föreningen och sÀtt att nÄ nya mÀnniskor för att skapa en medlemstillvÀxt! Inbjudan kommer separat.

➜ LĂ€s mer och anmĂ€l dig hĂ€r.

🔮 16/11: InspirationskvĂ€ll för cirkelledare: Pedagogiska metoder (VerktygslĂ„dan)

VÀssa verktygen genom att testa olika metoder och övningar som Àr bra att anvÀnda i olika lÀrsituationer. Vi kikar pÄ presentationsövningar, vÀrderingsövningar och demokratiövningar! Vi utgÄr frÄn ABFs verktygslÄda för cirkelledare.

➜ LĂ€s mer hĂ€r.