Till sidans huvudinnehåll

1 maj i Malmö, Lomma och Burlöv

1 maj är arbetarrörelsens och arbetarnas dag. Då samlas vi och står i enad solidaritet! Här kan du läsa mer om aktiviteterna i Malmö, Lomma och Burlöv kring 1 maj.

Publicerad 2024-04-22

Demonstrera med Socialdemokraterna – häng i Folkets Park

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Det blir demonstrationståg mellan Nobeltorget och Gustav Adolfs Torg ackompanjerat av Spårvägens Musikkår. Årets tåg går under parollen ”Gemensamt ansvar för Sverige” för i tider av kris och krig kräver vi gemensamt ansvar för Sverige på första maj. Årets huvudtalare Susanne Gideonsson, ordförande i LO. Musik av och med malmömusikern och countryartisten Simon Andersson, tal och utdelning av Arbetarrörelsens kulturpris med mera!

Läs mer här. 

Demonstrera med Vänsterpartiet – häng i Slottsparken

Demonstrera med oss i Malmö under parollen: Alla folks frihet – alla människors frigörelse!
Idag begränsas allas frihet steg för steg av Tidö-regeringen. Det sker genom visitationszoner, genom passivitet när matpriser och elpriser skenar och genom att fortsatt vägra erkänna Israels krigsbrott i Palestina. Vänsterpartiet och Ung Vänster vet att en annan politik är möjlig. En som gör människor fria.
Samling kl 11 på Möllevångstorget, tåg till Slottsparken. Läs mer här.

Fest vid Folkets Hus i Lomma

Kom och var med när vi kickar igång våren på Dansrotundan vid Folkets hus i Lomma! Högtidstal, hoppborgar, ansiktsmålning, lådbilsrace och korv med bröd – allt gratis förstås! Och vilka talare vi har på plats! Joakim Sandell, en av våra egna riksdagsledamöter, delar med sig av sina tankar. Lena Hörgren från LO och Per Bengtsson, vårt oppositionsråd, kommer också att bidra med sina perspektiv.

Första maj-festival på Amalthea Bokkafé

Amalthea är tillbaka igen med Första Maj-Festivalen 2024! Ingen i Malmö ska gå hungrig, nu serverar vi de rika på fat! Det blir brunch, kamp och solidaritet i sann folkbildningsanda. Vi ses!

Läs mer här.

Familjedag på Vårbogården

Socialdemokraterna, LO, ABF och SSU bjuder in till demonstrationståg och familjedag på Vårbogården. Alla är välkomna!

Läs mer här.

Vernissage: Arbetarhistoria av Malin Granroth

I Malin Granroths serieutställning Arbetarhistoria ser vi nedslag i den svenska arbetarrörelsens historia med olika historiska skeenden och händelser från Malmö i söder till Luleå i norr.
Lagstadgad rätt till semester, förskolor, gratis skolmat till alla barn och inte minst allmän och lika rösträtt är något vi idag kan ta för givet. Rättigheterna vi gläder oss åt idag har vi inte fått, de är tack vare arbetarrörelsen som kämpat för dem och tagit dem! På samma sätt som vi en gång tog det vi har rätt till, kan det likväl tas ifrån oss. Att arbetarrörelsen fortsätter att organisera sig är ständigt aktuellt. Än är vi inte nöjda! Upp till kamp kamrater!
Malin Granroth inviger utställningen och det kommer bjudas på snacks och dryck. Under vernissagen kommer det även ske en arbetarhistorisk tipspromenad med Eva Bonde från tidningen Historiskan, livemusik med stillsamma kampsånger och arbetarvisor av Josefin Lindeberg och Lovisa Prage samt rithörna för alla åldrar. Historiskan kommer också ha ett försäljningsbord. Varmt välkomna!

Läs mer här.

Dela artikeln