Till sidans huvudinnehåll

Kulturstipendium 2024

Vid ABF Norrs årsmöte på Sunderby Folkhögskola den 20 april hade vi glädjen att få dela ut ABF Norrs kulturstipendium. Ordförande Christian Lindgren var den som hade äran att överlämna stipendiet.

Publicerad 2024-04-23

Årets mottagare av ABF Norrs kulturstipendium är Riksförbundet HjärtLung Arvidsjaur. Under de senaste nio åren har föreningen kontinuerligt arrangerat 50 – talet evenemang per år, inklusive studiecirklar, kurser och kulturarrangemang, främst i form av föreläsningar. Trots pandemin har föreningen varit aktiv och anpassat sig till den digitala eran för att fortsätta erbjuda cirklar och föreläsningar till medlemmarna. Genom sitt engagemang och sitt arbete har de inte bara gjort avtryck i kommunen och länet, utan även på riksnivå. Riksförbundet HjärtLung Arvidsjaur valdes som en av fem föreningar i landet att delta i ett pilotprojekt tillsammans med den lokala ABF-sektionen för att utveckla digital teknik och samverka med andra föreningar runt om i hela landet. Alla deras arrangemang sker i samverkan med ABF Norr Arvidsjaur. 

  

Motivering: 

”För sitt fleråriga engagemang och sitt framstående arbete med att genomföra en mångfald av kulturarrangemang samt för deras snabba anpassning till den digitala eran under pandemin, tilldelas Riksförbundet HjärtLung Arvidsjaur ABF Norrs kulturstipendium.” 

  

ABF Norr är stolta över att få dela ut kulturstipendiet till Riksförbundet HjärtLung Arvidsjaur och tackar för deras exceptionella bidrag till kulturlivet, både lokalt och nationellt. 

Ett varmt tack till Riksförbundet HjärtLung Arvidsjaur för deras dedikation och engagemang. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete och att se vad framtiden har att erbjuda. Stort grattis! 

Dela artikeln