Till sidans huvudinnehåll

Projektet ”Nära dig” startar upp i Piteå

Pilotprojektet Nära dig, initierat av ABF Norr, Hyresgästföreningen och Pitebo på Hamnplanområdet, syftar till att motverka ofrivillig ensamhet. 

Publicerad 2024-03-11

Många forskningsrapporter, ständigt bekräftade av mediegranskningar, visar på en spiral av ökad ensamhet i Sverige. För att skapa ett inkluderande, tryggt och modernt folkhem har därför ABF, Hyresgästföreningen och Pitebo valt att samverka i projektet Nära dig.  

Tillsammans kan vi göra skillnad genom att vara en viktig kraft i samhället, för äldre, yngre, nyinflyttade och inhemska Pitebor. Vi vill skapa en levande och trygg boendemiljö, en meningsfull fritid och en nära gemenskap grannar emellan. Detta genom att erbjuda bildning och aktiviteter för de boende i deras närområde. 

 

Genom pilotprojektet Nära dig strävar vi efter att skapa en sammanhållen och inkluderande boendemiljö där ingen känner sig ensam. Vi ser fram emot att tillsammans med invånarna skapa en mer levande och sammanlänkad gemenskap. 

  

Ett stort tack till alla som är involverade i projektet Nära dig. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en ljusare framtid för vårt samhälle.  

Dela artikeln