Hoppa till huvudinnehåll

Care for U

Under 2023 genomförs Care for U-projektet där ABF sammanför samhällsaktörer med arbetsgivare och nyanlända från Ukraina. Genom möten och samverkan öppnas nya dörrar för de nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden.

Genom Care for U projektet skapar ABF möjligheter för nyanlända flyktingar från Ukraina att etablera sig i Sverige under sin tid här och ges möjligheter att komma i arbete. Vi gör detta genom att samverka med arbetsgivare, kommuner och andra aktörer på lokal och nationellnivå.

Här finns samverkansparter som Migrationsverket, Länsstyrelsen, Röda Korset, Rättighetscentrum, Funktionsrätts organisationer, bostadsbolag, folkhögskolor, lokala intresseföreningar exempelvis Ukrainagruppen och många fler. ABF finns där människor finns och har verksamhet i alla Sveriges 290 kommuner.

I Care for U-projektet deltar sju ABF-avdelningar som är verksamma runt om i landet och som dagligen samarbetar med lokala aktörer. På så vis tar vi tillvara på det lokala sammanhanget som de nyanlända kommer till och ska etablera sig i.

Om du vill veta mer vad ditt lokala ABF gör för verksamhet kopplat till Care for U, ta gärna kontakt med personer nedan:

 

Projektet medfinansieras av Europeiska unionen.