Till sidans huvudinnehåll

ABFs verksamhet

Hos ABF hittar du alltifrån körsång och studiecirklar i hemberedskap till svenska för nyanlända och luffarslöjd för synskadade. ABF finns där du finns. Du hittar oss i alla Sveriges 290 kommuner där vi är en lokalt förankrad mötesplats för fri bildning och kultur. Vi finns där du finns!

Hitta den kurs eller det arrangemang som du letar efter hos din lokala ABF-avdelning.

Välj ditt lokala ABF-kontor

Nationellt

Utöver ABFs verksamhet som bedrivs lokalt och regionalt så arbetar ABF nationellt med att samordna och stötta övrig verksamhet liksom att samverkan med medlems- och samarbetsorganisationer på central nivå. 

Genom ABFs förbundsexpeditionen administreras även fördelning, uppföljning och regler kring statsbidraget. 

Internationellt

Det vi gör här hemma påverkar människor i andra länder och det som händer i andra delar av världen påverkar oss i Sverige. ABFs folkbildningsarbete förenar lokala vardagsfrågor och globala utmaningar. Vi mobilisera människors kunskaper, kraft och medskapande för hållbar och jämlik utveckling, fred och solidaritet. ABF deltar därför i demokrati- och folkbildningsprojekt och samarbetar med folkbildningsvänner runt om i världen.

Med vår internationella verksamhet visar vi solidaritet, vi sprider folkbildning och vi folkbildar om världen i Sverige. Folkbildning behövs för att motverka klassklyftor och främja demokratisk utveckling. 

Majoriteten av ABFs internationella projekt finansieras av Sida. Verksamheten bedrivs genom arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell solidaritet, Olof Palmes Internationella Center.