Hoppa till huvudinnehåll

ABFs dansverksamhet

Hos ABF finns en stor dansverksamhet från Luleå i norr till Malmö i söder. Hos oss kan du få stöd med att hitta lokal eller andra dansare där du bor, oavsett om det är salsa, balett eller hiphop.

Är du dansare eller vill börja dansa?

ABF har många olika typer av verksamhet inom dans – allt ifrån egna dansskolor till samarbeten med lokala dansföreningar. Oavsett om du bara är nyfiken på dans och vill gå en kurs eller om du redan är med i en dansförening så kan ABF hjälpa till. Tillsammans med ett studieförbund kan din dansförening utvecklas och växa.

Så här kan du engagera dig i dans med ABF

Att kontakta ABF där du bor är ett bra första steg för att få kontakt med andra som har samma intressen som du har. ABF hjälper dig att utvecklas tillsammans med andra och inom dans kan vi hjälpa till med bland annat:

  • Arrangera dans-events som battles, uppvisningar och workshops
  • Få stöd att hyra danslokaler
  • Få kontaktytor och utbyten med andra dansare och dansnätverk
  • Få hjälp att söka och driva projekt
  • Starta upp studiecirklar inom dans

Vi genomför också turnerande workshops som till exempel workshopturnén Get Busy Get Down med dansaren och koreografen Niki Awandee.

Alla är välkomna

Vi på ABF tror på alla människors lika värde och rättighet att utöva kultur. Därför är alla välkomna till vår verksamhet.

Har du en idé du vill förverkliga inom dans? Tveka inte att kontakta oss.

Exempel på dansverksamhet runt om i landet

Nytt! Utbildning i inkluderande pedagogik för cirkelledare inom dans 20/2:

Söndagen den 20/2 klockan 10.00-12:45 arrangerar ABF en digital ledarskapsutbildning för cirkelledare inom dans från hela landet. Syftet med utbildningen är att ge specifika verktyg för dig som är cirkelledare kring hur du kan göra din dansverksamhet mer inkluderande. Utbildningen sker via Teams och kommer att innehålla två föreläsningspass på temat inkluderande pedagogik samt ett digitalt nätverkstorg för dig som vill möta andra cirkelledare från hela landet. Utbildningen är kostnadsfri och riktar sig till godkända cirkelledare inom dans hos ABF.

Klicka här för att komma till anmälan.

Sista anmälningsdag är 17/2 2022