Hoppa till huvudinnehåll

YGAP

YGAP (Youth Globalisation Awareness Programme) är en global utbildning som riktar sig till yngre personer inom arbetarrörelsen och genomförs årligen i samverkan med The International Federation of Workers’ Education Associations (IFWEA).

Under cirka två veckor skapas utrymme för deltagare från flera olika länder att utbyta erfarenheter, tankar, idéer och kunskap.

Syftet med utbildningen

Syftet med utbildningen är att låta deltagaren få nya eller fördjupade kunskaper inom internationellt arbete. Att skapa möten med andra organisationer som alla jobbar kring samma mål om en bättre värld. Tillsammans bygger vi en global kunskapsbank och låter ny idéer utvecklas kring arbetarrörelsens fortsatta arbete både i norr och söder.

Upplägg

Pandemifria år hålls kursen i Sydafrika men i år flyttar vi detta stora erfarenhetsutbyte online. Under början av november kommer deltagare från hela världen samlas för att utbyta idéer, tankar och erfarenheter för arbetarrörelsens fortsatta arbete internationellt.

Ansökan

Det är ett begränsat antal platser, så passa på att sök redan nu. Läs mer om YGAP 2021 och hur du ansöker på IFWEAs webbplats – eller tipsa någon annan du tycker bör söka.

Vad ger utbildningen?

"Jag tog med mig massor av inspiration, insikter och erfarenheter från fantastiska människor som arbetar för mänskliga rättigheter inom arbetarrörelsen i Sydafrika. Jag upplever att jag vidgade mina perspektiv efter utbildningen, att kunna tänka utifrån ett globalt perspektiv istället för att bara tänka 'i Sverige gör vi så här'."

Rebecka, tidigare deltagare.