Hoppa till huvudinnehåll

Musik

Inom ABFs musikverksamhet ryms många olika genrer inom musik, sång och kör. Vi jobbar för och tycker att alla ska få möjlighet att uttrycka sig med musik som verktyg, oavsett vem du är eller storleken på din plånbok. Hos oss kan deltagare få pedagogiskt stöd i sitt lärande, hjälp med tillgång till lokaler, utrustning samt stöd i arrangörskap och live- och studioproduktion.

Kontakta ABF där du bor för att veta mer om hur du kan få stöd i ditt musicerande.

Studiecirklar inom musik

Hos ABF finns också studiecirklar i massor av olika musikämnen för dig som vill gå en studiecirkel för att lära dig mer. ABF har cirklar i exempelvis: det arabiska instrumentet Oud, ukulele för nybörjare, låtskrivarkurser, ljudteknik och mycket mer.

Hitta din musikcirkel här

Utveckla ditt musikintresse med stöd av ABF

Skriver, spelar eller producerar du musik tillsammans med andra eller vill komma i kontakt med andra som spelar?

Då kan ABF hjälpa dig att utveckla ditt skapande och lärande med folkbildning som verktyg. Oavsett om du sjunger i kör, producerar musik eller spelar i band kan du starta en studiecirkel via ABF och få pedagogiskt stöd, hjälp att arrangera, spela live och få tillgång till coachning och lokaler för din musikverksamhet. 

Läs mer om hur du startar en egen studiecirkel med här

Exempel och samarbeten

Loud Grrrl 

LOUD GRRRL är ett projekt med syfte att ta fram ett verksamhetskoncept för att bredda representationen inom musikverksamheten inom ABF. Den rosa metoden som användsinom konceptet finns i webbutiken. Läs mer om projektet på Loud Grrrls hemsida.

Vem kan bli producent?

Vem Kan Bli Producent är Popkollos utbildning för kvinnor- och transpersoner över 20 år som vill lära sig mer om musikproduktion. Läs mer på deras hemsida.

Popkollo

Tillsammans med ABF arrangerar Popkollo läger och andra musikverksamheter för tjejer och transpersoner som är 10-18 år. Läs mer på Popkollos hemsida.

We Are Voice - ett digitalt verktyg för att öva stämsång

ABF har ett samarbete med We Are Voice, som är en musiktjänst för att öva stämsång. Ta del av tusentals körarrangemang i alla genrer, med noter och text synkade med separata stämfiler. Du kan också samla hela körens repertoar genom att ladda upp egna arrangemang och dela med gruppen. 

Tjänsten finns tillgänglig i datorn och som en app i din mobil eller surfplatta. Med We Are Voice blir repetitionerna både roligare och mer effektiva! Läs mer på wearevoice.se 

Om du genomför körverksamhet i samarbete med ABF och vill använda We Are Voice så har du möjlighet att få tillgång till en prenumeration på appen till ett rabatterat pris. Hör av dig till den verksamhetsutvecklare hos ditt lokala ABF som du har kontakt med för att veta mer.

Så här gör du för att teckna en prenumeration:

  • Gå in på wearevoice.se och skapa ett konto/logga in
  • Skapa en grupp och bjud in medlemmar
  • Klicka på Abonnemang för att köpa ert Gruppaket och ange rabattkoden som du har fått från din verksamhetsutvecklare (koden ger er 30 procent rabatt på priset för ert Gruppaket).


Har du frågor om tjänsten We Are Voice, läs mer på wearevoice.seeller maila till kontakt@wearevoice.se

Hiphopbussen och Redline Records

ABF har sedan länge ett samarbete med det legendariska skivbolaget Redline Records, baserat i Norsborg söder om Stockholm. Redline har medverkat under ABF-produktionen Hiphop-bussen ett flertal gånger i form av workshopledare i musikproduktion. Kontakta ABFs förbundsexpedition för mer information.