Hoppa till huvudinnehåll

Samtalstorget våren 2024

Publicerad

25 mars drar Samtalstorget igång på Bergslagsgården i Norrköping, med spännande livshistorier, hållbart mode och balalajkamusik med mera. Måndagar 18.00, välkomna!

25 mars 18.00 RÄTTVIST VATTEN I MOTALA STRÖM
Vattenprofessorn Berit Arheimer, SMHI, forskar på vattenhantering, i Sverige och internationellt. På Samtalstorget kommer hon att prata om hur vi kan hantera extrema väderförhållanden i framtida klimat.

8 april 18.00 FRÅN FLYKTING TILL FÖRETAGARE
Badia Yaacoub berättar om hur hon som kvinna med utländsk bakgrund etablerade sig som egenföretagare i Norrköping, och om utmaningarna hon stötte på längs vägen.

15 april 18.00 ”OCH HOPPET SKALL SPIRA”
Författaren och föreläsaren Lennart Lidman berättar om nya boken som avslutar trilogin om ryssarnas härjningar på Vikbolandet och i Norrköping under 1700-talet.

22 april 18.00 BRÅVIKENS BALALAJKOR
Kom och lyssna på Norrköpings kanske fräsigaste balalajkaorkester.

29 april 18.00 FRAMTIDENS MODEKONSUMTION ÄR HÅLLBAR
Ann-Sofie Bergort, föreläsare och konsult inom hållbar affärsutveckling, i företaget VARIÉ, spanar kring hållbart mode tillsammans med inspiratör och föreläsare Frida Landbecker. Varför är det viktigt att konsumera medvetet och hur gör du? Inspiration, stylingtips och vägledning.

6 maj 18.00 TILLBAKA TILL LIVET
Guldbaggebelönade skådespelaren Joakim Sällquist berättar om sin
bakgrund med droger och kriminalitet och om hur livet kan vända.

13 maj 18.00 DEN ÖKANDE SEXHANDELN I NORRKÖPING
Att unga tjejer prostituerar sig blir allt vanligare. Mathilda Leksborg och Sara Mühling från Tjejjouren berättar om sitt förebyggande arbete och vill samtidigt sätta fokus på problemet med att så många män väljer att köpa sex.

Plats: ABF Bergslagsgården, Västgötegatan 25 i Norrköping
Fri entré. Ingen förbokning behövs. Evenemangen pågår cirka en timme och ABF bjuder på fika.