Till sidans huvudinnehåll

Museibesök för LO-medlemmar

ABF Östergötland och Arbetets museum bjuder LO:s medlemmar i Östergötland på visning av utställningen Vi som arbetar med våra kroppar.

Publicerad 2023-02-28

Mellan 4 mars och 14 maj visas utställningen Vi som arbetar med våra kroppar på Arbetets museum i Norrköping. Tack vare ett samarbete mellan ABF Östergötland och Arbetets museum och med stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond erbjuds samtliga LO-förbund i Östergötland att kunna boka in sig på en visning av utställningen med en av museets guider. Erbjudandet gäller från 13 mars, helgfri vardag klockan 9–17. Det finns även möjlighet att äta lunch och hyra konferenslokal på museet.

Boka in ditt besök på www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan. Var noga med att välja ”LO-förbund” som alternativ när du gör din bokning.

ABF:s övriga medlemsorganisationer erbjuds en guidad visning till rabatterat pris, 600 kronor. Välj då ”ABF-medlemsorganisation” när du bokar.

 

Om utställningen: 
Om villkor. Om klass. Om värdighet.
Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Sällan syns och hörs människor som arbetar med sina kroppar i dagens medier, på museer och i våra offentliga rum. Det vill den här utställningen ändra på.
Vi får möta 33 arbetare med olika bakgrund, erfarenheter och ålder. Berättelser om otrygga arbetsvillkor, bristande respekt och ohållbara strukturer. Men också om organisering, stolthet, arbetsgemenskap och känslan av att vara viktig för samhället.

Utan kroppsarbetarna stannar Sverige.

Dela artikeln